Bubapmi Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Witam. Niedługo zaczynam prace nad golfem pierwszej generacji od Fujimi. Zanim prace ruszą pełną parą chciałbym zebrać więcej informacji co i jak. Plan na niego wygląda że trochę gleba i inne felgi jakieś... choć co do felg to na początku będą zestawowe. Teraz pytanie. Chciałem go obniżyć ale nie wiem jak do tego się zabrać bo nigdy wcześniej nie obniżałem modelu. Dużo z tym roboty? Bo nie wiem czy sens jest żebym czegoś czasami nie spartaczył. Z góry dzięki za pomoc. Jak rozpoczną się prace nad modelem będę wrzucać tutaj co się dzieje aktualnie z golfem ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Przednia oś nijak się ma do rzeczywistości. Generalnie to zawieszenie jest raczej od zabawki. Ale nie ma rzeczy niemożliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Pokaż jak to wygląda jak bedziesz miał możliwość. Wytnij wszystkie części zawieszenia z ramek i złóż na sucho to może coś nam się uda wykombinować. A jak nie to prowizorka... czyli koło do nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 Prace nad golfikiem się toczą. Cały czas nie mogę się zdecydować na kolor budy. Miałem na zielonkawy jednak mi się nie spodobał i dziś dosłownie pół dnia czyściłem lakier Spód mam złożony jednak cały czas rozmyślam jak go obniżyć. Bo jak już koledzy wyżej pisali z przodu taka lipa a tył w miarę do obniżenia. No i nie wiem czy obniżać i coś klechcić czy po prostu poczekać aż dostanie inne felgi na mniejszych oponach i to będzie lepiej już wyglądać niż na normalnych balonach? I czy jak obniżę to będę mógł wstawić inne większe trochę felgi? Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia z obniżaniem i nie chciałbym popsuć modelu. Pozdrawiam i liczę na jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 szczerze mówiąc to nie rozpieszczasz nas jeśli chodzi o fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 Szczerze mówiąc to za dużo roboty nie ma w tym modelu. Golfik od Fujimi wydaje mi się słaby po tym jak został wydany przez Italeri. Fajnie że ma do wyboru parę rzeczy jak dwie kierownice, dwa komplety kół czy progi itp. A duży minus to brak silnika i przez to nie ma co zbytnio robić. Zrobiłem parę zdjęć aby pokazać na czym 'stoję' Kasta po tym jak dzisiaj pół dnia pozbywałem się koloru który mi się nie spodobał. Środek (fajny pomysł to składana tylna kanapa ) No i podwozie... Sory za jakość zdjęć ale nie mam obecnie dostępu do cyfrówki. Mógłby ktoś pomóc z tym obniżeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi