Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Tamka XF-62, do rozjaśnień XF-55 deck tan lub buff. Maluję różnymi innymi wynalazkami, ale to jest, jak dla mnie, najlepsza kombinacja.

Rozjaśnienia to dodam białej farbki trochę.

Model Master 1711 Olive Drab.

Dzięki Wam panowie

• 2 weeks later...
Napisano

Na wstępie się przywitam, bo jestem tu nowy. Pracuje właśnie nad identycznym modelem. Czy macie może informacje/zdjęcia czy ta wersja występowała w kamuflażu zimowym? Chętnie zrobił bym taki wariant ale nie mogę dogrzebać się takich materiałów.

Napisano

Nigdy białej, jasno szarej !

Napisano

Nigdy białej, jasno szarej !

A czemu nie biała? Pytam bo mnie to ciekawi

Witajcie.

Biały w bardzo wielu przypadkach zmieni radykalnie barwę, a nie tylko ją rozjaśni. Ćwiczenie : jak zmieszasz biały i czerwony, to otrzymasz

a. jaśniejszy czerwony

b. różowy

No, jak nic wychodzi odpowiedź "b".

Jasnoszary natomiast stonuje i rozjaśni czerwony ( oczywiście w odpowiedniej proporcji ).

• 2 months later...
Napisano

Witam po dłuższej nieobecności. Model pomalowany już stoi dość długo ale nie miałem kiedy wstawić fotek.

Więc zaczynamy na nowo. Kontynuacja chyba niestety dopiero w czerwcu

Tu są narzędzia:

14.02.2015%2B-%2B1

tu model pomalowany:

14.02.2015%2B-%2B2

Chyba znoowu przesadziłem z obiciami

a tu kalki doszły:

14.02.2015%2B-%2B1

Proszę o wyrozumiałość chociażby w sprawie samego malowania ponieważ malowałem go pierwszy raz (z tych udanych; Pz.IV od tamki był nim malowany i efekt nie był zbyt ciekawy...) aero typu duble action. Wcześniej po zepsuciu 1 egzemplarza przerzuciłem się na tanie aero za 20zł.

Zapraszam do komentowania

I po raz kolejny przepraszam za jakość zdjęć ale to świeżo po malowaniu.