SAGITARIUS Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Witam Moja ostatnia dłubanina. Pz IV C firmy Tristar, pierwszy model w panzergrau, którego tak bardzo unikałem. Zapraszam do oglądania. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Super ten panzerek, tylko nie uważasz że twoja rdza jest zbyt chropowata. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Nie ma co unikać tej barwy......... z panzergrau czasem wychodzą lepsze efekty niż na wermachtowym kamo.......... Przyjemnie się patrzy na ten model.... czym robiłeś brud na kołach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Krystian zdradziłeś letadla w 1:48 czy nadal peczterdziestki czasem dłubiesz A Pancerek całkiem cacy, jedyne co mi się nie podoba to zwis gąsek, moim zdaniem jest zbyt duży, Pancery tak nie miały, gąsienice raczej sa na zdjęciach napięte lub w nieznacznym zwisie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Bardzo realistyczny, nie przegięty, wyważony. Piękny model :-!!!!! Ps. Jedna uwaga. Należy uważać z suchym pędzlem przy szmatach. Bowiem szmaty, są miękkie i ich forma podczas użytkowania ulega zmianą. Raz się tak coś przykryje, raz inaczej. Dlatego nie ma powodu by tak mocno podkreślać, jej przetarcia i wypłowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Czapki z głów, dla mnie rewelacja! Podoba mi się zwłaszcza umiar w podkreślaniu śladów eksploatacji oraz wykonanie brudzenia układu jezdnego. Sklejam teraz Panzer IV A.C Dragona, mój trzeci model w życiu (nie liczę epizodu sprzed kilkunastu lat bo modelarstwem nie można było tego nazwać) i byłbym szczęśliwy gdyby udało mi się go wykonać przynajmniej w 25% tak jak Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Nie masz co się obawiać panzer grau, ciekawy efekt kontrastu panzer grau i "pyłu drożnego". Generalnie model bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 8 Listopada 2007 Autor Share Napisano 8 Listopada 2007 Witam. Uffff, nareszcie chwila czasu, przepraszam, że tak długo milczałem ale zaganiany jestem :( ... tylko nie uważasz że twoja rdza jest zbyt chropowata. ... uważam, ale i tak już po fakcie ... ... czym robiłeś brud na kołach?? ... pigmenty, suche pastele - mieszanina kolorów: pasek, brąz biel i czerwień, całośc utrwalona White Spirit TALENSA ... Krystian zdradziłeś letadla w 1:48 czy nadal peczterdziestki czasem dłubiesz... ... niestety, tylko czasami wracam do latadeł chociaż mam ich całą szafę ... ... Pancery tak nie miały, gąsienice raczej są na zdjęciach napięte lub w nieznacznym zwisie. ... fakt, trochę przesadziłem z tym - ale chyba aż tak bardzo nie kole w oczy ? ... Jedna uwaga. Należy uważać z suchym pędzlem przy szmatach. Bowiem szmaty, są miękkie i ich forma podczas użytkowania ulega zmianą. Raz się tak coś przykryje, raz inaczej. Dlatego nie ma powodu by tak mocno podkreślać, jej przetarcia i wypłowienia. ... kieruje się prostą zasadą, która mówi, że pokazywany model to ujęcie danej chwili - nie okresu! W przypadku kiedy jest to ujęcie danej chwili ta szmata, właśnie na tym tanku leży w takiej, a nie innej pozycji. Układa się tak, a nie inaczej i światło pada na nią tak, a nie inaczej. Dodatkowym efektem wspomagającym ( wielokrotnie mylącym ) jest światło które pada na model podczas robienia zdjęć. Ot cała moja filozofia Lestatyzmu w czystej formie, do której nie muszę sobie dorabiać ideologi ... ... Sklejam teraz Panzer IV A.C Dragona ... ... powodzenia !! ... Dziękuję za opinie i na koniec mały UPDATE Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Co to jest lestatyzm ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Gdzieś zgubiłem dolną część czaszki gdy zobaczyłem zdjęcia. Mam nadzieję, że nikt mi jej już nie zdeptał. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Co to jest lestatyzm ???Pozdrawiam Odniesienie do PWM (niestety :() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Ciągle nie wiem co to jest lestatyzm:-)) Zapomniałem dodać, że zdjęcia są piękne. Dodatkowy szacuneczek za fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Od ich użytkownika "Lestata". Nie ślędzę tamtego forum. Spytaj się Sagitariusa, widać, że jest bardziej zżyły z forum PWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi