Spit Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Witam mam pytanie mianowicie chodzi mi o to czy w brytyjskich Mustangach były montowane klasyczne drążki sterowe czy też takie jak w Spitfirach czy Huricanach.Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdro Cytuj
lodzianin Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 O ile pamiętam, w Mustangach dla RAF-u montowano brytyjskie drążki sterowe. Cytuj
Majek Napisano 4 Stycznia 2008 Napisano 4 Stycznia 2008 Mustangach dla RAF-u montowano brytyjskie drążki sterowe.A ja nie jestem przekonany.... http://www.ctie.monash.edu.au/hargrave/MEGGS_mustang.html Jest tam jedno takie zdjecie: Cytuj
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Napisano 22 Sierpnia 2008 Jednak , po obejrzeniu kokpitów m. in. B- 339 D , dochodzę do wniosku , że amarykańskie samoloty eksportowe [ dla Holandii , Wielkiej Brytanii , Francji itp. ] . miały pozostawione amerykańskie drążki sterowe. Cytuj
bondarek Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Cześć Można chyba przyjąć że w P-51 C drążek sterowy był typu RAF a w P-51 B typu amerykańskiego (prosty), choć nie jest to chyba reguła - patrz zdjęcia poniżej. nie wiem z jakiej publikacji pochodzą więc nie mogę podać tytułu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi