Spit Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Witam mam pytanie mianowicie chodzi mi o to czy w brytyjskich Mustangach były montowane klasyczne drążki sterowe czy też takie jak w Spitfirach czy Huricanach.Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 O ile pamiętam, w Mustangach dla RAF-u montowano brytyjskie drążki sterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Mustangach dla RAF-u montowano brytyjskie drążki sterowe.A ja nie jestem przekonany.... http://www.ctie.monash.edu.au/hargrave/MEGGS_mustang.html Jest tam jedno takie zdjecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Jednak , po obejrzeniu kokpitów m. in. B- 339 D , dochodzę do wniosku , że amarykańskie samoloty eksportowe [ dla Holandii , Wielkiej Brytanii , Francji itp. ] . miały pozostawione amerykańskie drążki sterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Cześć Można chyba przyjąć że w P-51 C drążek sterowy był typu RAF a w P-51 B typu amerykańskiego (prosty), choć nie jest to chyba reguła - patrz zdjęcia poniżej. nie wiem z jakiej publikacji pochodzą więc nie mogę podać tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi