Milke Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Jestem tu od dziś, więc pierwsza diorama, jak i czołg na niej się znajdujący będę pokazywać od etapu malowania. Do tej pory nie uwieczniałem swojej pracy i nie udzielałem się na forach. To moje Początki więc jestem bardzo otwarty na rady, porady krytykę etc. Chłonę wiedzę! Mam dwa scenariusze na tą dioramę. 1. Sherman jadący po zniszczonej uliczce. Pada, w kałuży w strugach deszczu, obok niemieckiego trupa, porusza się kilku żołnierzy usa (może rannych, wracają z boju). I tu pytanie, czy orientujecie się gdzie mogę dostać takie figurki? Tego mi brakuje. 2. Jak wyżej ale nie ma rannych wracających z boju żołnierzy usa, zamiast tego Thunder jest w wersji zimowej i oddaje wystrzał. Szukam teraz materiałów o robieniu imitacji wystrzału. Może coś polecicie, lub macie jakieś doświadczenia? nie działa mi dodawania obrazków więc link do galerii w google. https://plus.google.com/u/0/photos/107003284227144366320/albums/6101334877906397393/6101334884281976562?pid=6101334884281976562&oid=107003284227144366320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Wstępne malowanie i nałożenie pigmentów za mną. Dodałem kilka elementów gruzowiska, zastanawiam się czy jeszcze go nie wzbogacić o szmaty lub elementy wyposażenia mieszkania etc. Kolejny etap jaki mam w planach to zmatowienie, zwęglenie drewna, i malowanie figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Bardzo fajna podstawka, przydałaby się jeszcze fasada jakiegoś zniszczonego, niemieckiego budynku. Jeśli udałoby Ci się fajnie pokazać deszczową pogodę to myślę że wyszłaby z tego naprawdę klimatyczna diorama. Shermanowi przydałoby się ruchome zawieszenie aby dobrze dopasował się do dosyć nieregularnego podłoża. Z figurkami amerykańskich żołnierzy trochę jest ciężko, przynajmniej w porównaniu do tego jaki jest wybór niemieckich żołnierzy. Osobiście polecam coś z tych zestawów: -Dragon: U.S. Infantry, 2nd Armored Division (Normandy 1944) -wydaje mi się że ten zestaw jest najbliższy temu czego szukasz, aczkolwiek fakt że broń jest w pogotowiu sugeruje że bardziej by pasowali do tego aby poruszać się razem z czołgiem "Advance To The Rhine" - U.S. 1st Army at Remagen 1945 U.S. Army Tank Riders 1944-45 -Miniart: 35089 U.S. 101st AIRBORNE DIVISION (NORMANDY 1944) Warto jeszcze przejrzeć ofertę Master Boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Irgr, dzięki za koncepcje. i ten zestaw master box wydaje się być idealny. poszukam kto go ma, i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 https://www.google.pl/search?q=usa+dragon+1/35&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=m5G9VPesNsnnywPKqIGYAQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1152&bih=509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi