Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Zastanawiam się nad zrobieniem Bundesfightera Eduarda, czyli F-104G. Chciałbym do niego dokupić parę dodatków, w tym dyszę silnika. W 1:48 dostępne są dwie: Dłuższa, sprzedawana do F-104S: I krótsza: No i mam tu mały zgryz, bo według instrukcji do zestawu, wersja niemiecka modelu (którą chciałbym zrobić) powinna mieć tę dłuższą dyszę (w zestawie Eduarda są obie). Na zdjęciach jakie znalazłem w sieci wygląda na to, że niemieckie F-104 miały jednak tę krótszą. Który zestaw Airesa w tym wypadku byłby prawidłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 we wczesnych latach 70 dokonano modyfikacji silników samolotów f-104 należących do Niemiec, między innym z powodu ujednolicenia z posiadanymi f-4f. Także oba są prawidłowe, zależy teraz od wybranego malowania, które użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Super, czyli mój jest z roku 1980, a więc wersja "late" (czyli długa) będzie ok. Doradzisz mi może coś w kwestii uzbrojenia takiego Niemca? Zdaje się że ten zestaw Eduarda jest nieprzydatny dla niemieckiej wersji maszyny. Może któreś wypraski Daco? Szczególnie że w tym Bundesfigterze nie dopatrzyłem się ani jednego pylonu poza centralnym, na którym sam nie wiem co podwiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 no rozpiętość wariantów duża. Morski As-30, Kormoran, różne AIM-9, zbiorniki, lądowa uzbrojenie ćwiczebne, bomby,... jest trochę tego. Potrzeba więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Tak czy siak, chyba jedyną opcją jest zestaw Daco, drogi jak skurczybyk, ale zostanie tego na przyszłość trochę. Co do konkretnego egzemplarza, to chcę zrobić ten: http://www.916-starfighter.de/Large/2002.htm Sądzisz że dobrałbyś mi do niego jakieś fajne uzbrojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 dla mnie już to co na fotce jest ok. Zbiorniki i belka/wyrzutnik do bomb ćwiczebnych jest super. W zestawach niespotykana i to już jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Wolałbym jednak jakieś bojowe uzbrojenie. Najchętniej AG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 kierowane to widzę tylko na morskich. A pozostałe to bomby Mk 82, Bl755, jakieś niekierowane, a może być i bomba A, choć nie wiem czy znajdę foty lub schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Bomba A w niemieckim lotnictwie??? Chyba jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Może inaczej: interesuje mnie co mogę po prostu podwiesić w sensownej konfiguracji z tego co jest albo w: - zestawie BigSin Eduarda, czyli: AIM-9B, AIM-7E, Mk.82, AGM-12 i M 117 - zestawie Daco: (nie licząc broni A, bo Niemcy tego nigdy nie mieli) LAU-3, AIM-9J/L/N, AS.30, rakieta Aspide, rakieta Kormoran. To mogę mieć, pytanie co z tego mogę użyć i w jakiej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Co do broni A, to tak jak u nas. My też nie mieliśmy, a były treningi i były belki do podczepiania. W DACO na str. 160 są zdjęcia niemieckich Zipper'ów z podwieszoną bombą B43 i B61 oraz B57 na wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 O, super, to już jakaś konkretna informacja. Jak rozumiem te bomby były podczepiane na centralnym pylonie? A czy możesz tam jeszcze sprawdzić co z innym uzbrojeniem, które wymieniłem we wcześniejszym poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Mam tego Bundesfightera, oglądam różne strony i dalej nie wiem, którą dyszę wybrać do malowania 20+02 z tych Brassinów - early czy late? Koła raczej late. Wszędzie mądre ludzie piszą, że tam była modyfikacja silnika zrobiona przez MTU. Z wyglądu (na większości zdjęć czarna plama) dysza podobna do late, ale late to inne oznaczenie silnika wg instrukcji Eduarda i to pasuje do F-104S, a nie F-104G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Widziałem tego F-104 w Gatow i ma niewątpliwie późną dyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Dokładniej - czy późna (do F-104S) to to samo co modyfikacja MTU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Nie pamiętam w tej chwili oznaczeń, ale to jest dysza silników po wymianie w ramach modernizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi