spiton Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Skończyłem taki model. Mimo tego, że włożyłem w niego sporo pracy(jak na mnie), sfalowane i ponitowane powierzchnie i inne takie, to jakoś nie bardzo jestem zadowolony. Niemniej model skończony, na polu słonce to galeria jest ,-)) Tu jest warsztat: viewtopic.php?f=86&t=41972 Moim zdaniem znacznie ciekawszy niż efekt końcowy ,-)) Wszelkie komentarze mile widziane ,-)) Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Całkiem fajny, choć ten poprzedni był ładniejszy. Inna sprawa, że ja tego samolotu nie lubię bo wygląda paskudnie. Ale brudzenie jak zwykle klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 No właśnie brudzenie jest chyba trochę nie teges. Obnitowałem i sfalowałem wszystkie powierzchnie w tym brzdącu i chyba powinienem go zrobić na czysto. Ale mnie oczywiście poniosło ,-)) I teraz ślady eksploatacji wysuwają się do przodu i nie widać tych misternych robótek ręcznych. Ale co tam ,-)) Grunt, ze jeden zaczęty w tamtym roku model jest skończony ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Jak robiłeś to sfalowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 Na pierwszej i drugiej stronie warsztatu (do którego link jest w pierwszym poście tego wątku) jest wszystko ładnie obfotografowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 I kilka czarno białych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) I jeszcze takie zbliżenie Dodam tu link do warsztatu, bo w pierwszym poście nie działa. A warsztat jest 3X ciekawszy ,-)) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=41972 Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 14 Stycznia 2015 Share Napisano 14 Stycznia 2015 Mimo że wygląda jakby miał się rozpaść to chylę czoła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Bardzo fajny kotek choć wolę je w innym malowaniu. Ale i tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2015 Na koniec wrzucam jeszcze fotki na białym tle, robione przy sztucznym swietle. Tutaj skrzydło, z którego jestem w miarę zadowolony. Widać tu efekt sfalowania powierzchni i nitowania. Pan pilot. Ten detalik również bardzo mnie cieszy. To chyba najładniejszy pilot jakiego zrobiłem. I trzy plany ogólne ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Pilot ładny ale się błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Pilot ładny ale się błyszczy. Fakt. Satynka taka. Podmaluje na macik mudur...kiedyś ,-)) Póki co Hellcat powędrował definitywnie na półkę ,-)) Żałuję, ze nie miał wmontowanej śruby do wkręcania szprychy, dzięki czemu można robić fajne zdjęcia "w locie" To znaczy miał taka śrubę, ale była to śruba tylko do pracy nad modelem. Bowiem mieściła się w wylocie chłodnicy. I kiedy zamocowałem klapkę od chłodnicy to amen ! Kurde to był błąd, ale szkoda bo było dziurawić modelu otworem ,-)) Smiglaki nie maja dyszy ,-)) I nie jest takie oczywiste gdzie im można wkręcać szprychę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Wiem RAV wiem. I podziwiam twoje fotki. Kiedyś też tak robiłem i potem dorysowywałem z pietyzmem końcówki skrzydeł ,-)) Ale człowiek się przyzwyczaja do wygód ,-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Można na szybie. RAV w ten sposób też robił o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi