Mark666 Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Witam. Wreszcie galeria . Model rozpoczęty grubo ponad rok temu, rozpoczęty i odłożony na półkę. Nie nastrajał mnie zbyt optymistycznie co do wykonania. Jakość tego dzieła Revell-a pozostawia wiele do życzenia. Nie będę się nad tym rozwodził bo wszyscy dobrze wiedzą co to za "ptica" Po kilku próbach malowania nastąpiła przerwa w pracach spowodowana rozbiciem skrzyni ładunkowej (w trakcie poprawek malowania) Musiałem szukać alternatywy . Wybór padł na wersję sanitarki. Cały przedział za kabiną musiałem wykonać od podstaw. I powstało takie coś. W podwoziu zmieniłem pseudo sprężyny na skręcane z drutu. Ponieważ nie wyrzucam modeli do kosza, ten dostąpił prawa łaski . ale uważam że czegoś-tam to on nie urywa. Starałem się wyprowadzić to jakoś "na ludzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Detale i wykonanie rewelacyjne. Wlasciwie z obojetnie ktorej strony nie spojzec, to niczego nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Dzięki Tomek, cieszę się że już to skończyłem, bo to naprawdę "toksyczny" model. Z początku wiele elementów wyglądało całkiem o.k. Ale potem już nie. Tak jest z drzwiami--- chciałem zrobić otwierane, potem już musiałem , albo wkleić je na stałe, tak jak zrobiło parę osób. Okazało się podczas montażu że geometria kabiny tak do końca nie jest w porządku. Zbyt duże ryzyko naprostowania jej bo-- albo by się zdeformował dach, albo słupki. Nie wiem skąd taki babol w bądż co bądż dobrej firmie jaką jest Revell. Były plany zakupu pozostałych ale już nie. Szkoda kasy --- jeśli chodzi o Unimoga. Może kiedyś to poprawią , albo zrobią nowego. Stać ich na dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Wnętrze - rewelka. Detale super. Trochę Ci przód kabiny poszedł chyba do góry. Ale, jak pamiętam, w tym modelu większość rzeczy nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Wnętrze kabiny, w mojej ocenie - jest znakomite Z zewnątrz model jednak rzeczywiście się troszkę krzywi, ale mogę sobie wyobrazić co przechodziłeś, bo pracuję teraz nad Kruppem z tej właśnie firmy na R... i właściwie też każdy element wymaga poprawek i dopracowania, żeby pasował do reszty. Ale ogólnie wykonałeś przyzwoity model, nie jest tak źle jak opisujesz, głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Model wyszedł super , po tylu przejściach po takiej walce, pełen szacunek że się nie poddałeś. Co do samej firmy Revell to brak mi słów, obecnie walczę z naczepa, niby nic trudnego ale nic do siebie nie pasuje.... Albo za duże albo źle dopasowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Super pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 No właśnie, coś mi się wydaje że trochę jakość w R podupada. Może to przez to że porozrzucali produkcję po całym świecie. Kiedyś oryginalny R... był inny. Bardzo dziękuję za miłe słowa i cieszę się że mimo wszystko model się podoba. KRUPP-a mam z 98 roku jeszcze jako Revell/Monogram ale tłoczony w Polsce. Zobaczymy jak będzie się składał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi