damien77 Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Witam , mam problem z aerografem , przez igle caly czas ucieka powietrze.Dysz jest nowa , nie uszkodzona. Mam wrazenie ze on nie trzyma powietrza na zaworku tak jak by spust nie odbijal do konca , ale nawet kiedy podnosze go do samej gory palcami caly czas leci powietrze. Co mu moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Jeśli dobrze Cię zrozumiałem, to niezależnie od nacisku na przycisk regulujący dostęp powietrze, ono, to powietrze, ciągle leci? Jeśli tak jest to w tych modelach najczęściej zdarza się, gdy zaworek pod tym przyciskiem poklei się, czyli nie jest dobrze wyczyszczony. Ja po farbie tak nie mam, ale gdy używam lakierów, muszę dokładnie czyścić całość, bo wówczas klei się zawór i nie domyka, wprowadzając cały czas powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Dokladnie o to chodzi. Czy da sie go wyjac ? Jezeli chodzi o czyszczenie to robie to dokladnie wiec nie wiem jak mialbym go bardziej doczyscic jezeli nie da sie tego rozebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Przycisk się wyjmuje, a co do reszty potrzymaj trochę w alkoholu izopropylowym i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Bez problemu odkręca się go od spodu i można wyjąć cały zaworek.Nie ma z tym żadnego problemu i nic nie popsujesz. Płaski wkrętak i odkręcasz.Jest tam tylko trzpień i nakrętka ze sprężynką.Całość wymyj i zmontuj z powrotem.Nakrętką możesz sobie od razu wyregulować tak jak chcesz siłę nacisku.Nic skomplikowanego Od razu możesz sobie delikatnie przesmarować zaworek chociaż by wazeliną kosmetyczną itp. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Dziekuje Panowie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Rozkrecilem, przeczyscilem, przeszlifowalem papierkiem sciernym nasmarowalem wazelinka, wyregulowalem zawor i chodzi lepiej niz kiedy byl nowy jeszcze raz dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Ciekawe jest to, że u mnie ten sam problem pojawił się w nowiutkiej Ultrze. Czekam na odpowiedź sprzedawcy co z tym dalej będzie. Mam tylko nadzieję, że to "złe dobrego początki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Rozkrecilem, przeczyscilem, przeszlifowalem papierkiem sciernym nasmarowalem wazelinka, wyregulowalem zawor i chodzi lepiej niz kiedy byl nowy jeszcze raz dziekuje za pomoc. Zrobiłem to samo i też pomogło Widać Ultra to jednak "jakość budżetowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi