Skocz do zawartości

M113A2 ODS, 1:35 Italeri

Daz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po Humvee bardzo mi się spodobały pojazdy i wykonałem kilka kolejnych

Jednym z nich jest transporter M113 A2, z operacji Deserd Storm (a przynajmniej mam nadzieje że jest a jak się mylę to mnie poprawcie)

Pojazd miał być mocno i intensywnie "zużyty" i taki efekt chciałem uzyskać

M113A2_1.jpg

M113A2_2.jpg

M113A2_3.jpg

M113A2_4.jpg

M113A2_5.jpg

M113A2_6.jpg

M113A2_7.jpg

M113A2_9.jpg

M113A2_10.jpg

M113A2_11.jpg

też zastanawiałem się nad tym łańcuchem, i chyba go usunę, a wizjeru pomalowałem dokładnie tak jak w instrukcji podawali czyli granatowym połyskiem

Obejrzałem i podzielę się paroma uwagami. Z oznakowań wynika że jest to pojazd z OIF 2003 a nie z ODS (albo CIP panele albo znaki szybkiej identyfikacji ,szewrony ^). Nie wiem dlaczego zardzewiały Ci fartuchy gumowe służące do pływania ( te długie elementy kryjące do połowy koła) Oznakowania z tyłu pojazdu( tzw Bumper Code) są naklejone odwrotnie C-15 powinno być z przeciwnej strony w US Army jest to ściśle określone ,a z przodu nie ma ich w ogóle.CIP panele są sklejone nierówno w takim stanie na pewno nie spełniłyby swojej roli czyli identyfikacji w podczerwieni.Bardzo dziwny jest kolor tych peryskopów .Puszki amunicyjne (stojące na siedzeniu) nówki nie śmiganki prosto z magazynu .Puszka amunicyjna przy karabinie M60 wklejona jest odwrotnie .Co to za złote łańcuchy Musisz poświęcić więcej czasu na oglądanie zdjęć pojazdu który chcesz wykonać, ale jednocześnie masz potencjał , jak budujesz daj warsztat na pewno ktoś Ci pomoże.Pozdrawiam M1A1(HA)

Daz, naprawdę potrafisz dużo lepiej Masz tendencję do przesadzania z efektami, ale na Humvee było to jeszcze do przyjęcia, a czasem nawet całkiem niezłe. Tu poniosła Cię fantazja (także merytoryczna) i powstał model efekciarski, ale niestety nie efektowny. W pokazanym równocześnie Bradleyu wygląda to znacznie, znacznie realistyczniej.

Panowie macie rację, jak czytam wasze wskazówki, to aż sam się z siebie śmieje, bo nie ukrywam że robiąc te "zniszczenia" zasugerowałem się zdjęciami jednego modelu m113 które znalazłem w necie, a nie zagłębiłem się w rzeczywistą budowę maszyny. Śmiech minie ogarnia jak patrze na te boczne fartuchy po tym jak Abrams M1A1 powiedział że są w rzeczywistości gumowe, a ja je zrobiłem

ociekające rdzą - byłem przekonany że to stalowe osłony Następny do kolekcji będzie pewnie Abram i na pewno otworzę warsztat, bo Wasze uwagi w trakcie na pewno zapobiegną takim banalnym i śmiesznym pomyłkom z mojej strony