Daz Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Po Humvee bardzo mi się spodobały pojazdy i wykonałem kilka kolejnych Jednym z nich jest transporter M113 A2, z operacji Deserd Storm (a przynajmniej mam nadzieje że jest a jak się mylę to mnie poprawcie) Pojazd miał być mocno i intensywnie "zużyty" i taki efekt chciałem uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Fajny model. Niestety M113 ma aluminiowy pancerz wiec obicia powinny być w innym kolorku, jak również nie powinno być rdzawych zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Fajny ale jesli jest z pustynej buzy to nie powinien miec tych paneli po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Ogólnie praca fajna, wizjery jak dla mnie w dziwnym kolorze choć mogę się mylić. Odbiór psuje złotawy łańcuch oraz te zielone paczki nówki sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 też zastanawiałem się nad tym łańcuchem, i chyba go usunę, a wizjeru pomalowałem dokładnie tak jak w instrukcji podawali czyli granatowym połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Obejrzałem i podzielę się paroma uwagami. Z oznakowań wynika że jest to pojazd z OIF 2003 a nie z ODS (albo CIP panele albo znaki szybkiej identyfikacji ,szewrony ^). Nie wiem dlaczego zardzewiały Ci fartuchy gumowe służące do pływania ( te długie elementy kryjące do połowy koła) Oznakowania z tyłu pojazdu( tzw Bumper Code) są naklejone odwrotnie C-15 powinno być z przeciwnej strony w US Army jest to ściśle określone ,a z przodu nie ma ich w ogóle.CIP panele są sklejone nierówno w takim stanie na pewno nie spełniłyby swojej roli czyli identyfikacji w podczerwieni.Bardzo dziwny jest kolor tych peryskopów .Puszki amunicyjne (stojące na siedzeniu) nówki nie śmiganki prosto z magazynu .Puszka amunicyjna przy karabinie M60 wklejona jest odwrotnie .Co to za złote łańcuchy Musisz poświęcić więcej czasu na oglądanie zdjęć pojazdu który chcesz wykonać, ale jednocześnie masz potencjał , jak budujesz daj warsztat na pewno ktoś Ci pomoże.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Stycznia 2015 Share Napisano 29 Stycznia 2015 Daz, naprawdę potrafisz dużo lepiej Masz tendencję do przesadzania z efektami, ale na Humvee było to jeszcze do przyjęcia, a czasem nawet całkiem niezłe. Tu poniosła Cię fantazja (także merytoryczna) i powstał model efekciarski, ale niestety nie efektowny. W pokazanym równocześnie Bradleyu wygląda to znacznie, znacznie realistyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Panowie macie rację, jak czytam wasze wskazówki, to aż sam się z siebie śmieje, bo nie ukrywam że robiąc te "zniszczenia" zasugerowałem się zdjęciami jednego modelu m113 które znalazłem w necie, a nie zagłębiłem się w rzeczywistą budowę maszyny. Śmiech minie ogarnia jak patrze na te boczne fartuchy po tym jak Abrams M1A1 powiedział że są w rzeczywistości gumowe, a ja je zrobiłem ociekające rdzą - byłem przekonany że to stalowe osłony Następny do kolekcji będzie pewnie Abram i na pewno otworzę warsztat, bo Wasze uwagi w trakcie na pewno zapobiegną takim banalnym i śmiesznym pomyłkom z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi