kadzior Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Lampy fajnie by wyglądały jakby świeciły. Jest ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 Lampy fajnie by wyglądały jakby świeciły. ... A nie mogłeś wcześniej tego napisać? Rzeczywiście, nie pomyślałem. A można było zrobić, bo miejsca jest pełno. Lamp, niestety, już nie rozetnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Tu za to, niedopuszczalne uproszczenie. Wiszą sobie takie 4 zegary na kierownicy, tylko do niczego nie podpięte. Chyba radiowo przekazywany sygnał Ma ktoś jakiś pomysł, jakby to urealnić??? Nie podeprę się żadnym "modelarskim" zdjęciem, za to wypowiem się z doświadczenia motocyklowego: daj od każdego czarny kabelek idący w kierunku główki ramy, po czym wiązką puść pod bak i zakończ. Mniemam, że bak nie będzie zdejmowany, więc nie problem. Jeśli ci bardzo zależy na precyzyjnej odpowiedzi to daj znać, mam kolegą po uszy siedzącego w HD w skali 1:1, więc myślę, że znajdziemy rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 Nie podeprę się żadnym "modelarskim" zdjęciem, za to wypowiem się z doświadczenia motocyklowego: daj od każdego czarny kabelek idący w kierunku główki ramy, po czym wiązką puść pod bak i zakończ. Mniemam, że bak nie będzie zdejmowany, więc nie problem. Jeśli ci bardzo zależy na precyzyjnej odpowiedzi to daj znać, mam kolegą po uszy siedzącego w HD w skali 1:1, więc myślę, że znajdziemy rozwiązanie. Dzięki. Miałem tę samą myśl. Ale jeśli będziesz miał kontakt z kolegą to zapytaj bo jestem ciekaw. Te zegary nie są na stałe przymocowane, tylko nakładane na kierownicę, więc w oryginale chyba też tak było. A skoro tak, to musiał być rozwiązany sposób łatwej ich podpinki. Ponadto w modelu nie ma linki od gazu. Chyba powinna być? A jeśli tak to gdzie ją podczepić w silniku? I jeszcze jedno pytanie? Na lewym baku jest normalny kranik i wylot paliwa, na prawym nic. Na jednym zdjęciu oryginału widać, że pod spodem z baku wychodzi wężyk (bez kranika) i idzie gdzieś do silnika. Oczywiście, nie są to pytania na wagę życia i śmierci, ale jak byś się z nim spotkał to możesz zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 No to podaję informacje w kolejności od najlżejsze gatunkowo, do najcięższej 1. Kabelki od wskaźników muszą jakieś być. Schodzą się w wiązki i wchodzą środkiem pod bak, puszczenie ich w rurach jest mało prawdopodobne, a nawet gdyby tak było to i tak IMO ładniejszy będzie z kabelkami. 2. Linka gazu powinna być, marne są szanse, żeby była puszczona w środku, to by była raczej przeróbka. Ma iść oczywiście do gaźnika, lub raczej do gaźników, jeśli są dwa, z reguły linka rozdwaja się gdzieś pod bakiem na dwie, na potrzeby modelu, jeśli - powtarzam - nie będziesz ściągał baku, możesz puścić jedną pod bak, rozdwoić i przykleić do gaźnika w miejscu, gdzie z największym prawdopodobieństwem będzie przepustnica. Ciężko mi się wypowiadać bez szczegółowych zdjęć gaźników. Linka ma wchodzić pod zbiornik z przodu z prawej strony. 3. Bak składa się z dwóch połówek połączonych wężykiem na dole, po przednim mocowaniem zbiornika. Kranik jest jeden, i nie jest od podciśnieniowy, co oznacza, że idzie od niego jeden przewód paliwowy, który co najwyżej rozdwaja się przed gaźnikami i wchodzi w komory pływakowe. kranik po lewej, w tylnej połowie zbiornika na wysokości gaźnika. (przepisuję uwagi kolegów, więc jak widać nie wiem, czy jest jeden czy dwa gaźniki 4. Jak chcesz szczegółów to mów, bo kolega ma w garażu FLH z '77. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Co do świateł to sobie tak pomyślałem jak zobaczyłem gotowe już światła :( sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 ...4. Jak chcesz szczegółów to mów, bo kolega ma w garażu FLH z '77. A może ma jakieś zdjęcia i mógłby przesłać. Ja zakończyłem etap pudełkowy i teraz dopiero widzę, że w wielu miejscach brakuje szczegółów. W zasadzie zero elektryki. Na googlach jest pełno zdjęć, ale każde z innego egzemplarza i nie wiadomo czego sie trzymać. Kadzior - oczywiście żartowałem. Trudno mieć do kogoś pretensje, że się samemu nie pomyślało. (Chociaż w Polsce to się często spotyka!) Dzisiaj zarzucę Was zdjęciami, bo jak wspomniałem, wszystko co było w pudełku skleiłem. Teraz poświęcę kilka dni na dorabianiu paru drucików. No więc zaczynamy: lewy bok. Prawy bok - jakby nieco krótszy Model, jak w oryginale, można też oprzeć na nóżce bocznej Kilka zdjęć ogólnych Jeśli ktoś zwrócił uwagę na podniesione do góry siedzenie. Już spieszę z wyjaśnieniem. To nie błąd. To w pełni działające amortyzatory siedzenia. Pod naciskiem siedzenie opada. Ostatnie zdjęcie. Jak na razie jedyna waloryzacja. Wyrzuciłem plastikowy chrom imitujacy lusterka i zastosowałem lustrzaną folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Wspaniały Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 ...4. Jak chcesz szczegółów to mów, bo kolega ma w garażu FLH z '77. A może ma jakieś zdjęcia i mógłby przesłać. Raczej musiałbyś zawęzić poszukiwania, powiedz co cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Raczej musiałbyś zawęzić poszukiwania, powiedz co cię interesuje. OK. To najpierw porobię to co widać na posiadanych zdjęciach oryginałów, a potem zobaczymy co nie będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Ja formulę, ale Ci cacko wyszło. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Harley po raz ostatni. Dodałem kabelki i tablicę rejestracyjną. Dziękuję wszystkim którzy obserwowali temat. Zapraszam do galerii za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi