waldekski Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Jak pomalować Bleriot Spad S-51 C1 w skali 1:72. Chodzi mi dokładnie o dwa odcienie zieleni. Mam wrażenie, że to tylko cień skrzydła, ale czy mam to tak pomalować??? Cytuj
waldekski Napisano 1 Lutego 2015 Autor Napisano 1 Lutego 2015 Ujmująca jest ta precyzja pytań. to ma być pomoc...? dziekuję Cytuj
Dżejrosz Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Ujmująca jest ta precyzja pytań. to ma być pomoc...? dziekuję Chodzi o to ,że pytanie jest za ogólne. Cytuj
Slawek_26869 Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Ujmująca jest ta precyzja pytań. to ma być pomoc...? dziekuję Chodzi o to ,że pytanie jest za ogólne. No właśnie, tych samolotów wyprodukowano ogólnie 64 szt. i ogólnie mogą się różnić malowaniem pomiędzy sobą. Jeśli chodzi o te samoloty używane w Polsce, to myślę że tu znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie: http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,bleriot-spad-51c1,14364 Cytuj
waldekski Napisano 1 Lutego 2015 Autor Napisano 1 Lutego 2015 pewnie to mój błąd, ale bawie się w modelarstwo od niedawna - zaledwie kilka miesięcy. Dzięki za pomoc, skorzystam z tej strony , która przesłałeś, teraz wiem,że to nie cień, tylko malowanie Cytuj
Slawek_26869 Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Właśnie, że to na tym zdjęciu "po skosie" od górnego płata to cień, samolot był malowany jednolicie Cytuj
waldekski Napisano 2 Lutego 2015 Autor Napisano 2 Lutego 2015 Właśnie, że to na tym zdjęciu "po skosie" od górnego płata to cień, samolot był malowany jednolicie no i to wprowadziło mnie w błąd. Jeszcze raz dzieki.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi