krzysiek1990rtk Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 jak w miarę łatwo pomalować kamuflaż na okręcie? z okrętem jest zdecydowanie trudniej niż z czołgiem, więcej drobnych elementów, różnice w wielkości pięter w nadbudówkach i łatwiej coś popsuć przy nakładaniu blue tacka podam linka żeby nie wstawiać 300 zdjęć interesuje mnie kamo takie jak na fotach, bo tego pacjenta będę lepił jeśli to ułatwi robotę to nie mam sikawki http://www.deutschland-class.dk/admiral_graf_spee/gallery/gallgrafspeemontevideo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Witaj. Pozwól że zaproponuje Ci nieco inne kamuflaże, niektóre być może prostsze. Tu masz ich pełny ogląd, znaj moje dobre serce:) Wszystkie plansze są autorstwa A. Joslina. Jak coś to chętnie posłużę pomocą w dalszym ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Bardziej mi chodziło jak od strony technicznej namalować kamuflaż na okręcie. A link podesłałem żeby pokazać kształt okrętu terraincognita model academy który posiadam datowany jest na 39 rok więc 3/4 rycin odpada (inny hydroplan, przeciwlotki wokół komina, inny kształt dziobowej nadbudówki i cuś jeszcze ale zapomniałem ). Widziałem te wszystkie ryciny w necie ale dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Jakkolwiek by nie było, wszystkie ryciny od 1938 roku pasują. Kamuflaż z grudnia 1939 roku jest najtrudniejszy, moja sugestia jest taka że nie rzucaj się od razu na głęboką wodę, bo efekt może być nieco nieapetyczny. Lepiej jest jeść z dużej miski małą łyżką. A jak malować pędzlem? Odpowiedź: dokładnie. Ale oczywiście to twój model i zrobisz jak chcesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Da się malować okręty 1:350 pędzlem? :P Pytam, bo sam pędzluję i trzymam się od tej tematyki z dala głównie z uwagi na ten fakt, ale też nigdy nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Da się malować okręty 1:350 pędzlem? Wszystko można pędzlować nawet mieszkanie pędzlem 000 Z tym że pędzlem nie uzyska się takiego samego efektu jak aerografem niezależnie od tego co malujesz. Terraincognita przekonałeś mnie bede robił august 1939. Już samo malowanie kadłuba w 1:350 mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi