YUVAL Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Witam W planach mam makietę pokazującą niewielki wycinek bitwy na Łuku Kurskim. Mam już prawie gotową Panterę Ausf.D w malowaniu Div.Großdeutchland Pz.Bat. 51. Po drugiej stronie chciałbym coś z ZSRR, ale nie wiem co. O ile internet mówi dużo o tym jakie czołgi walczyły w tej bitwie po stronie Rzeszy, to o ZSRR nie ma nic. Macie jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Żartujesz chyba? Jedno kliknięcie myszka i już wiem, że brał w tej bitwie chociażby KW 1S. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Żartujesz chyba? Jedno kliknięcie myszka i już wiem, że brał w tej bitwie chociażby KW 1S. Twój żart też niezły, "wyjechałeś" z mało popularnym czołgiem. Wątek tak absurdalny, że aż nie ma co w ogóle pisać o t34. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomidor Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 WitamW planach mam makietę pokazującą niewielki wycinek bitwy na Łuku Kurskim. Mam już prawie gotową Panterę Ausf.D w malowaniu Div.Großdeutchland Pz.Bat. 51. Po drugiej stronie chciałbym coś z ZSRR, ale nie wiem co. O ile internet mówi dużo o tym jakie czołgi walczyły w tej bitwie po stronie Rzeszy, to o ZSRR nie ma nic. Macie jakieś pomysły? Po stronie niemieckiej wystąpiły duże ilości Leopardów I, działa samobieżne Pzh2000 i kilka zdobycznych AMX-30(f). Po stronie rosyjskiej to już większa mieszanina; T-55AM, T-43, IS-3 i IS-7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Żartujesz chyba? Jedno kliknięcie myszka i już wiem, że brał w tej bitwie chociażby KW 1S. Twój żart też niezły, "wyjechałeś" z mało popularnym czołgiem. Wątek tak absurdalny, że aż nie ma co w ogóle pisać o t34. Pzdr A nie bylo go? Podalem tylko pierwszy przykład z brzegu. Po stronie niemieckiej wystąpiły duże ilości Leopardów I, działa samobieżne Pzh2000 i kilka zdobycznych AMX-30(f). Po stronie rosyjskiej to już większa mieszanina; T-55AM, T-43, IS-3 i IS-7. A nieee! ten zestaw to na Himmelsdorfie zimą był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 WitamW planach mam makietę pokazującą niewielki wycinek bitwy na Łuku Kurskim. Mam już prawie gotową Panterę Ausf.D w malowaniu Div.Großdeutchland Pz.Bat. 51. Po drugiej stronie chciałbym coś z ZSRR, ale nie wiem co. O ile internet mówi dużo o tym jakie czołgi walczyły w tej bitwie po stronie Rzeszy, to o ZSRR nie ma nic. Macie jakieś pomysły? bo ruscy mieli tylko taczanki i kawalerie na osłach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts