Drozdek Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Udało się zdobyć w "spadku" niedokończony model Subaru Impreza firmy Tamiya. Jest jeszcze kilka drobiazgów do przyklejenia, pomalowanie karoserii, kalki na całość no i tyle. W tym modelu elektroniki nie wsadzę bo chyba już nie ma szans na to ze względu na zbyt zaawansowany postęp prac i brak miejsca. Zastanawiam się nad otwartą maską ale jeszcze nie sprawdzałem czy jest taka potrzeba i czy będzie coś do pokazania w silniku ale prawdopodobnie ten pomysł również odpuszczę. Poniżej kilka fotek ze stanu prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 A to Tobie udało się dorwać tą subraynkę - spóźniłem się, ale gratuluję Jakby co mam odlew silnika subaru - gdybyś się jednak zdecydował na na wycinanie maski i robienie komory. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Myślę, że kwestię silnika możemy rozstrzygnąć na PW Jak zamontuję silnik to raczej zrezygnuję ze świateł ponieważ wątpię by się oba elementy zmieściły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Cześć. Będę obserwował bo po truckach czas na odpoczynek w postaci cywili, a subaru wątek mi znany. Pod maskę wszystko się zmieści, silnik i światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Oglądałem światła i trochę szlifowania oraz zdzierania plastiku by było żeby zrobić otwór przez który światło by się wydostawało. Ale na chwilę obecną na głowie dokończenie U-Boota oraz Musashi czeka na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Czas coś podłubać przy Imprezie. Skleiłem półkę na książki (czyli spojler) oraz wycieraczki doklejone. Brak aero i długie oczekiwanie na możliwość używania psikawki kusi mnie bym auto już teraz skleił całkowicie bez malowania. Próbowałem pędzlem ale wychodzi tak jak na ostatnim zdjęciu (górna część jest pomalowana-dolna oryginalny kolor odlewu). Dużo jest kalek do niego, które zakryłyby trochę brak malowania. Zamaskowałem również szybę przed malowaniem. Mam 3 różne pomysły na skończenie: -przykleić wszystko tak jak jest bez malowania, ewentualnie elementy które można pędzlem; -przykleić wszystko a później zamaskować kilka elementów lub po psiknięciu pomalować pędzlem na inny kolor (np. antenki); -poczekać do środy na aero a w tym czasie nudzić się niemiłosiernie (najgorsza możliwość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 W okolicach bloków na ul.Rynkowej parkuje podobny egzemplarz-przejdź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Odpowiedni kolor ma tamyia w sprayu. Do aero będziesz musiał dużo kombinować z mieszaniem farb. A bez malowania modelu się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliniak Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Bilmodel ma kolor subaru blue mica idealny kolor tylko niestety to farba celulozowa i niemiłosiernie śmierdzi, ale przez areo przechodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Aktywowanie wątku po nieco dłuższym czasie oraz mała aktualizacja projektu. Pomalowałem karoserię oraz znalazło się już kilka kalek na niej. Więcej zdjęć niebawem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Niestety mały babol na przedniej szybie spowodowany zmywaczem do paznokci :( Gdyby nie fakt że jest po zimowym konkursie to bym szybko przerobił na zimową wersje Imprezy Jak myślicie, lekko zamarzniętą zrobić czy co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Spróbuj przepolerować pastami Tamiya ( ja tak miałem i się udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Jak zmywacz nie był długo na plastiku to da się zeszlifować i spolerować bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Szlifierka z biedronki za stówkę w miarę zdała egzamin z powyższą szybką. Co prawda widać lekkie plamy ale to już spowodowane małym stopieniem plastiku przez działanie zmywacza więc już to zostawiam. Jak dobrze pójdzie to jutro pojawią się kolejne kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Projekt wraz z upływem dzisiejszego dnia uważam za zakończony! Galeria powstanie gdy uda się zdobyć lepszy sprzęt do zdjęć. Poniżej jedynie zdjęcia poglądowe robione zegarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Na razie nieźle na pierwszym zdjęciu wygląda jakby opona była dwukolorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Zmieniła kolor przez jeżdżenie po powierzchni pokrytej kurzem ale przed galerią będzie obowiązkowa myjnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Witam Tak na wstępie kto używa zmywacza do paznokci do modeli !!!!!!!!!!! co to za kolor? przeszlifuj opony żeby nie było szwa na środku opony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKrowiPlacek Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 w jaki sposob pomalowales lampy tylne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi