smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Lakier kalki i zmalowane narzędzia, no i mam dylemat bo jakoś mi te kalki zamalowanych gwiazd się nie podobają i nie wiem co z nimi zrobić teraz, zostawić tak czy z pędzla kolorem bazowym je pomalować, druga sprawa to płyn do kalek vallejo rozmiękczył lakier i farbę jak za dużo dałem a na kalki słabo działa, czy ten słynny microsol jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Sakramencko mi się te narzędzia podobają. Możesz napisać jak osiągnąłeś kolor drewna? Co do gwiazdek to nie maluj z pędzla. Znajdź jakieś w necie. Wyskaluj np. w Word i wydrukuj. Potem naklej sobie taśmę maskujacą Tamiya np. na matę do cięcia, na to przymocuj wydrukowane gwiazdki, następnie wytnij i masz gotowe szablony do malowania aero. Na te zamalowane numery możesz spróbować umieścić białe. Ja u siebie zrezygnowałem z zamalowanych symboli właśnie dla tego że wydawały mi się słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Drewno pomalowane w bardzo prosty sposób, najpierw vallejo medium flesh, potem ak wash for wood, chwile poczekać i sztywnym pędzlem pociągnąć i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 po całości maluję tym washem, czekam aż podeschnie i pędzlem o sztywnych włosach przeciągam wzdłuż trzonka, efekt też lepszy jak półmatowy lakier tamiyi dostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Zmyty z zmalowany na nowo, kalki użyłem od fury,ale same numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Leży w pudle, musiałbym zmyć jeszcze raz a na razie mi się nie chce, może po czwórce się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi