smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Lakier kalki i zmalowane narzędzia, no i mam dylemat bo jakoś mi te kalki zamalowanych gwiazd się nie podobają i nie wiem co z nimi zrobić teraz, zostawić tak czy z pędzla kolorem bazowym je pomalować, druga sprawa to płyn do kalek vallejo rozmiękczył lakier i farbę jak za dużo dałem a na kalki słabo działa, czy ten słynny microsol jest lepszy ? Cytuj
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Sakramencko mi się te narzędzia podobają. Możesz napisać jak osiągnąłeś kolor drewna? Co do gwiazdek to nie maluj z pędzla. Znajdź jakieś w necie. Wyskaluj np. w Word i wydrukuj. Potem naklej sobie taśmę maskujacą Tamiya np. na matę do cięcia, na to przymocuj wydrukowane gwiazdki, następnie wytnij i masz gotowe szablony do malowania aero. Na te zamalowane numery możesz spróbować umieścić białe. Ja u siebie zrezygnowałem z zamalowanych symboli właśnie dla tego że wydawały mi się słabe. Cytuj
smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Drewno pomalowane w bardzo prosty sposób, najpierw vallejo medium flesh, potem ak wash for wood, chwile poczekać i sztywnym pędzlem pociągnąć i gotowe. Cytuj
smoker Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 po całości maluję tym washem, czekam aż podeschnie i pędzlem o sztywnych włosach przeciągam wzdłuż trzonka, efekt też lepszy jak półmatowy lakier tamiyi dostały. Cytuj
smoker Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Napisano 19 Czerwca 2015 Zmyty z zmalowany na nowo, kalki użyłem od fury,ale same numery. Cytuj
smoker Napisano 10 Października 2015 Autor Napisano 10 Października 2015 Leży w pudle, musiałbym zmyć jeszcze raz a na razie mi się nie chce, może po czwórce się zobaczy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi