johny71pl Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Witam ponownie . Oto mój pierwszy model , tak jak pisałem w pierwszej galerii , po ponad 20 letniej przerwie w modelarstwie . I tak jak przy poprzedniej galerii trochę strachu przed prezentacją modelu , ale co mi tam . Zimowe camo to konsekwencja spaprania koloru podstawowego a raczej walki z brudzingiem , ten też nie wyszedł tak jak bym chciał ale postanowiłem ratować model jak tylko potrafię i wyszło to co wyszło . Nie bijcie zbyt mocno . Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Oto mój pierwszy model , tak jak pisałem w pierwszej galerii , po ponad 20 letniej przerwie w modelarstwie . Nie oczekujmy że po tak długiej przerwie model będzie idealny! Nie każdy ma wrodzony talent modelarski żeby jego prace od razu były idealne i mistrzowskie.Jak na pierwszy model po tak długiej przerwie to naprawdę nie jest źle.Kolejne na pewno będą leprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Zimowe kamo jest dość trudne do zrobienia aby wyglądało naturalnie. Te ubytki faktycznie trochę słabo. Gdybyś je potraktował białą farbą olejną to trochę zniwelowało by to kontrast pomiędzy bazą. Walcz dalej, a najlepiej załóż warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Ja od siebie bym poprawił rdzę na linach holowniczych. Właściwie to się jej pozbył ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Ja od siebie bym poprawił rdzę na linach holowniczych. Właściwie to się jej pozbył ;) Ołówkiem np. przefiukać jakimś miękkim na przykład. Co do kamo to gdyby było ścierane od krawędzi płaszczyzn a nie od środka byłoby lepiej, taka moja myśl Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Już nie będę dalej męczył tego tygrysa , przeżył już tyle ... Serdeczne dzięki za porady i opinie !!! Postaram się poprawić przy następnym modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi