Daz Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Tym razem Abrams z czasów OIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Jest lepiej niż ostatnio, to na pewno. Na minus to według mnie panele CIP przyklejone do góry nogami i to z obu stron. Tobołki nadal za bardzo sie świecą no i ręka kolesia wygląda jakby odpadała przy barku. Nie podoba mi się brudzenie na zielono koła napędowego. Ale ogólnie jest duża poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Panele nie są do góry nogami, tak mają być. Po prostu wybrałem tą wersję ustawienia Podobnie koło napędowe jest zielone Tobołki na zdjęciach rzeczywiście za bardzo się błyszczą, bo na żywo są matowe. Pewnie jest to spowodowane ich pofałdowanym kształtem i mocnym światłem przy zdjęciach przez co wydają się błyszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Fajny model, kusi mnie zrobienie kiedyś Abramsa z OIF Tobołkom faktycznie przydałby się matowy lakier i nieco rozjaśnienia może, ale to drobiazg, nie zmienia pozytywnej oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Jeżeli to Adams to i ja muszę swoją recenzję załączyć. Duży plus za dorobienie we własnym zakresie granatów dymnych w wyrzutniach, choć co prawda maja one seledynowy kolor , widzę że korzystasz ze zdjęć, wojaki prezentują się pięknie w DCU 3 kolor( czy to mój przepis ), oklamocenie wzorowe , ale plecaki się świecą i powinny być jednak w różnych kolorach nie pomalowałeś pasków i zapięć. Do dużych minusów należą niestaranne doklejenie tylnej płyty (powinna stanowić jedną całość z burtami- szpachlowanie ) oznakowanie tego pojazdu jest błędne bo pochodzi z Desert Storm dokładnie z 2-go pułku kawalerii kompania L czwarty pluton 3 wóz nb. był to czołg wyposażony w pług wykopowy TWMP, pojazdy wyposażone w TWMP mają bumper code malowane na błotnikach pozostałe mają malowane na przedniej płycie pod reflektorami, nie powinno być znaku szybkiej identyfikacji (szewrona) jego funkcję pełni CIP panel, jeżeli chcesz właściwe oznakowanie to zapraszam na PW .Musisz dokładnie oglądać zdjęcia, albo zapytać , ale postęp jest, działaj dalej.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Adam, nic nie umknie Twojej uwadze Aż zaskakujące jest że masz tak dużą wiedze o tym, bo faktycznie, zestaw Tamiya który posłużył jako baza to model z tym pługiem i też zastanawiałem się dlaczego ma oznaczenia na błotnikach a nie pod lampami Bo wszystkie elementy upodabniające go do OIF typu kosz boczny, kosz tylny, MCD, to urządzenie z tyłu wierzy, chyba klimatyzator, są to wszystko elementy budowane od podstaw, bo w zastawie ich nie było, mam nadzieje że nic nie przeskalowałem, bo bazowałem jedynie na zdjęciach. DCU żołnierzy to zgodnie z Twoim przepisem, kolory też z farb, które mi podałeś, mam nadzieje że nic nie zepsułem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Jak zwykle wywarzasz otwarte drzwi można było do mnie napisać i APU (zapasowa jednostka mocy) to ,to urządzenie z kosza wieży(to nie klimatyzator) by się znalazło i właściwe kalki na Abramsa z OIF-u ( 3-cia Dywizja Piechoty) i nawet jakbyś się ładnie pouśmiechał to naramienne oznaki dywizyjne na żołdaków też by się znalazły .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Podobnie jak w wersji DS tu też zrobiłem upgrade, tylko nie pług a mine-roller oraz druga wersji z tamtego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi