skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Zostało mi tylko pomalować piłę na metalowy oraz łańcuch. Więc tych rzeczy proszę się nie czepiać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Parę rzeczy mi się nie podoba ale jest FAJNY..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Bardzo fajny model - brakuje mu lekkiego dopieszczenia ale i tak jest git. Jesteś z Kielc, obserwuje twoje prace i naprawdę się rozwijasz. Dostaniesz ode mnie nagrodę - idź do sklepu modelarskiego na Placu Wolności - coś tam będzie na ciebie czekało - powiedz że przyszedłeś od Sebastiana. Ps. Jest to pojazd w barwach 1 Gwardyjskiego Korpusu Zmechanizowanego, Węgry 1945. Jeśli tak to zauważcie - przed chwilą był podobny SU 100 na forum. Rożnica powalająca na plus. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Dziękuję ci bardzo. Lecz nie ukrywam że jestem mile zaskoczony tym iż ktoś jednak tu zwraca uwagę na postępy "młodzieży". Mam pytanko: mówisz o harcerzu czy o polami sport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Dziekuje ci bardzo . Lecz nie ukrywam ze jestem mile zaskoczony tym iz ktos jednak tu zwraca uwage na postpy ,, mlodziezy,, mam pytanko mowisz o harcerzu czy o polami sport Polami - jutro podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Rollingstones, dziękuje ci jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Używasz farb olejnych i akrylowych dla artystów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Używam modlemastersow oraz vallejo plus pigment miga dark mud, a resztę robię sam z rzeczy otaczających nas Z farbami dla artystów nie eksperymentowałem jeszcze. Długo siedzisz w modelarstwie kieleckim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 To zacznij stosować - tu masz próbkę jak się fajnie poniewiera modele, na przykładzie mojej panterki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 No faktycznie robi [w oryginale było orbi, ale poprawiłem] niesamowite wrażenie. Powiedz mi jak uzyskujesz ten odcień "żółtego," jakie farb dokładnie stosujesz?? edit by sokol - aby było wiadomo do czego odnosi się post Gulusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Oj orbi, orbi (czasami i urbi et orbi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Skikut - kolor bazowy to o ile dobrze pamiętam 107 Humbrola - kamo to valleye, na to oleje, obicia, filtry, poprawki, masz tu zbliżenie z warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Dobra, a jakich numerów używasz z valejro, bo jak dla mnie ich dark yellow jest za zielony. Może mi coś doradzisz, bo ja zawsze robię tła humbrolem 94, potem na to kładę mocne czarne cienie, a następnie kolejno warstwy akryli spod których prześwitują ciemniejsze cienie. Ewentualnie potem robie płukankę lecz prawda tak ze co pancerniak niemiecki to inny odcień tego żółtego. Tu daje linka do pewnej dioramki: http://juntama-juntama.hp.infoseek.co.jp/model_enemyplane.html I właśnie taki kolor żółty, jaki na niej występuje, na pojazdach pragnę osiągnąć ale nie bardzo wiem jak. A co do twej panterki: jak na nią sie patrzy to człowiek ma wrażenie, że nigdy nie osiągnie takiego poziom. Przede wszystkim świetnie wycieniowane koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Su jest bardzo fajny, gdyby tak zdjęcia były lepsze Rollingstones powiesz mi jak zrobiłeś tą super fakturę pojazdu Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Humbrol 103 a nie 107 jako baza, a valleyo to mieszanki na oko. 103 to kolor jaki chcesz osiągnąć, pokazując te zdjęcia dioramki na 100% Ci to mówię i nie ma odpowiednika tak dobrego wśród innych. Jakub jeśli chodzi o fakturę to długa opowieść, ale prosta w wykonaniu, dziś nie mam czasu jeszcze w pracy jestem jak będę miał chwilę to ci dam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Napisz oficjalnie na forum, inni też chcą wiedzieć. Plissss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi