Jump to content

[PYTANIE] Jakie blaszki ??

saj4
 Share

Recommended Posts

Zakupiłem model ACADEMY MIG 29 A w skali 1:48. Czy możecie mi polecić blaszki ?? Eduard, czy może Part ?? Które są lepsze, lepiej wykonane, porównanie ceny do jakości etc.. Chciałbym wykonać model samolotu stacjonującego w Malborku (dokładnie na stojance) więc od razu jakie kalki kupić. Dziękuje za odpowiedzi

Też właśnie się przymierzam to tego modelu. Z tego co mi wiadomo to chyba nie ma dostępnych kalek z malowaniem 41 elm, wszystkie zestawy z polskimi znakami jakie wypatrzyłem przedstawiają samoloty z Mińska. Co do blaszek to nie wiem które lepsze bo w ramach oszczędności ograniczyłem dodatki do kokpitu ariesa, chociaż po bliższym przyjrzeniu się temu cudowi academy coraz bardziej mnie kusi na coś jeszcze, zwłaszcza na żywiczne dysze bo te pudełkowe jakieś takie do niczego nie podobne..

Ja bym ci polecał blaszki parta maja tak na oko więcej części które składają sie z wielu elementów co powoduje że bardzo ładnie wyglądają, ceny są chyba podobne. Są chyba także bardziej przyjazne dla poczatkującego

Hmm, jak zauważyłem ,to part jest o prawie 50 % tańszy od Eduarda i jakość detali też jest zadowalająca. Z EDKA kupię tylko pokrywy na górne wloty powietrza i drabinkę. Z tego co zauważyłem part nie ma tego w asortymencie... Panie HELLVIS, a gdzie pan zakupił kokpit, bo ja szukam, szukam i znaleźć nie mogę. I najważniejsze ile to cudo kosztowało ?? Co do malowania w barwy 41 ELT, to mam o tyle dobrze, że ma mnie kto wciągnąć na lotnisko i obfotografuje i zmierzę sobie wszystko co mnie w samolocie interesuje W szczególności cyfry i sam zrobię maskę do malowania

[...]

Co do malowania w barwy 41 ELT, to mam o tyle dobrze, że ma mnie kto wciągnąć na lotnisko i obfotografuje i zmierzę sobie wszystko co mnie w samolocie interesuje W szczególności cyfry i sam zrobię maskę do malowania

Nie chwal się tak, bo będziesz etatowo musiał robić walkaroundy xD

Chociaż, w sumie to też bym tak chciał...

Nie no oczywiście podzielę się swoimi fotografiami jak już je będę miał Może się komuś innemu przydadzą Dziękuję za namiary sklepu Bardzo się przyda Pozdrawiam !!