Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc, "skaj" gotowy

Co zmieniłem:

- zapinki fototrawione na masce

- felgi watanabe w czarno-złotym malowaniu

- klatka

- lotka przednia pod zderzakiem street custom

- wycięcie samych boczków wewnętrznych z drzwi, reszta goła blacha

- customowa deska - na górze carbon, stelaż i wskaźniki z polistyrenu, przełączniki z drutu 0.3 mm, folia + spawy z hobby easy

- waloryzacja komory silnika - przewody zapłonowe, akumulatorowe + klemy, rura do chłodnicy + zapinka, przewody 0.1 mm do zbiorniczków, turbina + oplot,

silnik po weatheringu, przepalone kolektory

- folia na chłodnicy

- weathering podwozia

- chromowane obwódki szyb

- lampy tył smoke

- pasy materiałowe z zapięciami

- air funnel z aluminium

- rozpórka na kielichy z blaszek

..i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem napisać

Model robiony często nocami, jak spała mała, jednocześnie budując dom, ale się udało i z tego się cieszę.

Odnośnie sesji - wykonana w zrobionej przeze mnie dioramie warsztatu, wyrzuciłem z niego sprzęty, aby wyglądał jak opuszczona budowa.

Mam nadzieję, że mój pomysł nie zostanie skopiowany - wtajemniczeni wiedzą "o co cho :P

Zdjęcia robione lustrzanką Canon. Zrobiłem wszystko, aby odbiorca miał wrażenie, że ogląda czasopismo motoryzacyjne i w takiej formie chciałem Wam go przedstawić.

Dane techniczne przed "uturbieniem", po nie chciałem strzelać i wymyślać.

Zapraszam do oglądania [:)]

1_zpsqhevqch2.jpg

2_zpsgqzzxamk.jpg

3_zpsscngpd5d.jpg

4_zpshuerlibd.jpg

5_zpshmryzo6z.jpg

6_zpsx6vyfbuq.jpg

7_zpslvoigksv.jpg

8_zpsmnbyjj6m.jpg

9_zpsflwqp05w.jpg

10_zpsbljy3ndo.jpg

11_zpshrfskxna.jpg

12_zpsxwgga8ov.jpg

13_zpsshsqub0e.jpg

14_zpslpjxvcu2.jpg

15_zps5i1uzqwg.jpg

16_zps7oxhr1qb.jpg

17_zps4r7rjm0t.jpg

18_zps8uvk4e43.jpg

19_zpss6h6oelt.jpg

20_zps4s12ohrh.jpg

21_zps5mxrpksi.jpg

22_zpsfyxeatt9.jpg

25_zpsk7h4sz2n.jpg

26_zpsemfr3xra.jpg

27_zpsuo1t0p3p.jpg

Napisano

Zdjęcia super, sceneria również. Model bardzo fajny, maska silnika, mimo że trochę słabo spasowana dodaje uroku, przecież samochód nie jest już nowy , natomiast zapinki umieściłeś w złym miejscu, bo maska otwiera się w „drugą” stronę.

1972_Nissan_Skyline_GT_R_Engine_1.JPG

Linie podziału w większości ok., ale w kilku miejscach wyglądają jakby zaklejone lepikiem, ale to nie rzuca się w oczy tak bardzo jak te reflektory, za które przy pierwszej lepszej kontroli policjant zabierze dowód rejestracyjny, a diagnosta, nawet po znajomości nie podbije przeglądu

Napisano

Dziękuję za miłe słowa Co do zapinek Gadas_75 tutaj się nie zgadzam, po to są zapinki, że maskę się nie otwiera tylko ściąga, więc skoro jest ściągana mogą być w tym miejscu Dlatego pozbyłem się zawiasów, bo wtedy byłoby bez sensu że ma jedno i drugie. Na początki miałem małą zagwozdkę z tym, ale obserwowałem na zlotach czy rajdach, to maskę normalnie potem ściągasz po odpięciu

Napisano

W kwestii zapinek maski Gadas_75 ma chyba rację. Zapytałem Wujka Google i oto co znalazł:

450x337-http---blog.hemmings.com-wp-content-uploads--2010-02-1972-Skyline-2000GT-R%C2%A0%C2%A0KPGC10%C2%A050th-victory.jpg

nismo-festival-2008-sunday-gtrs-200-540x361.jpg

20070511_0009zokusha4.jpg

A tutaj jest to pokazane na torze:

Spinek umieszczonych na przodzie maski nigdzie nie widziałem.

Nie wiem, czy to robi różnicę, czy maska jest uchylana czy zdejmowana ........