gumowy01 Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam Mam pytanie do tych co już testowali krajowych farb marki Hataka. Jaka jest jakość tego wyrobu, w porównaniu z innymi farbkami na rynku. Zainteresował mnie ten zestaw http://hataka-hobby.com/products/early-ww2-polish-army-paint-set/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Właśnie zamówiłem sobie...Adam na fejsie coś o nich pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 No właśnie czekam na jakieś opinie, szczególnie o nakładanie aerografem. Do tej pory mam zestaw LC do pojazdów września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Używałem tych farb przy Typhoonie, zestaw RAF. Miałem wczesną wersję rozcieńczalnika (bez retadera, podobno nowy rozcieńczalnik już go posiada. Mam nowy ale jeszcze nie testowałem) Lejąc do aerografu małe ilości i przemywając aerograf po kazdej dawce farby mozna na spokojnie malować. Zero smrodu w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Artur, nie sądzisz, że lejąc małe ilości i ciągle przemywając aerograf między dolewkami to jest to bardzo upierdliwe i tak nie powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Artur, nie sądzisz, że lejąc małe ilości i ciągle przemywając aerograf między dolewkami to jest to bardzo upierdliwe i tak nie powinno być? Nie miałem retadera i dlatego tak robiłem, w nowym rozcieńczalniku podobno juz jest i nie ma tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Podobno... ;) No to niech to ktoś przetestuje i podzieli się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Może dzisiaj to zrobię, jak znajdę chwilkę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Dobrze by było, jak w przypadku innych farbek ktoś przeprowadził porządny teścik, ważna też kolorystyka ich zestawów na ile pokrywa się z oryginałami. A może ktoś związany z wytwórcą się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Sprawdzałem dwa zestawy pod względem kolorystycznym, RAF i US Navy, obydwa mają bardzo zbliżone kolory, porównywałem z Gunze, Tamiya i MM. Niestety nie mam wzornika FS i nie potrafie subiektywnie stwierdzic na ile kolor "siedzi" w FS-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Sprawdzałem dwa zestawy pod względem kolorystycznym, RAF i US Navy, obydwa mają bardzo zbliżone kolory, porównywałem z Gunze, Tamiya i MM. Mnie takie porównanie w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Czołem Testowałem już farby Hataka, w porównaniu z AK i Ammo są duże różnice - przede wszystkim Hataka dużo lepiej kryje, kolorystycznie wzorowane na oryginalnych kolorach bazujących na Federal Standard. Set z Września '39 bardzo fajny, kolory praktycznie jak z epoki. Także wszystko ładnie i realistycznie, no i najważniejsze krajowe Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Na FB jest fotka z kolorami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Testowałem już farby Hataka, w porównaniu z AK i Ammo są duże różnice - przede wszystkim Hataka dużo lepiej kryje, kolorystycznie wzorowane na oryginalnych kolorach bazujących na Federal Standard. Set z Września '39 bardzo fajny, kolory praktycznie jak z epoki. Także wszystko ładnie i realistycznie, no i najważniejsze krajowe piszesz o malowaniu aerografem rzecz jasna z ich rozcieńczalnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Witam Uzyłem farby Hataka dziś po raz pierwszy malowanie aero - porażka zadnego krycia, zmieniłem aero na inny to samo nie polecam i wiecej nie bede próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 I jeszcze jedno mimo uzycia ich rozcienczalnika skutecznie zapychaja aero TOTALNA PORAŻKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym w Niepołomicach, także potwierdził słowa Jurasa, pod pędzel dają radę z aerografem już nie jest tak kolorowo, mają duże skłonności do przytykania dyszy, nawet przy użyciu oryginalnego rozcieńczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi