Forest Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam serdecznie Takie cuś mnie dziś zaatakowało podczas wyprawy do miejscowej galerii handlowej. Nie myśląc wiele, przeszedłem do kontrataku i zanabyłem Dziada drogą kupna Ale, już nie przedłużając, o to fotki paskudnika I. Najsampierw okładka, całkiem przyjemna graficzka, typowy schemat Revella: II. Lecimy dalej, instrukcyja, dwie karteluchy formatu A4, zadrukowane obustronnie: III. Teraz nieco bardziej soczyście, przechodzimy do tworzywa : Ramka nr1 Ramka nr2 IV. Podkręcamy atmosferę - zbliżenia Wyrzutnie torped są zrobione naprawdę do rzeczy... ...podobnie jak i dalmierz nadbudówki dziobowej: Kominy też niczego sobie: Wieże artylerii są całkiem znośne, ale na pomoście bojowym producent mógł sobie zadać trud zaznaczenia choćby okien... Grubość burt i osłon może przyprawić o zawał: Pokład również potraktowano po "macoszemu": Niestety sporo elementów wręcz woła o to, by je wykonać od podstaw, zwłaszcza artyleria plot: V. No i finisz Producent dodał do zestawu również dwie niewielkie karteluszki, jedną zadrukowaną na cieniutkim papierze (choć i tak w tej skali jest grubości puchowej kołdry ) w kolorowe wzorki flag sygnałowych i bander, i drugą, ubogą kalkomanie: Generalnie mam mieszane uczucia, przekrój jakości części jest spory... Na szczęście model był taniutki, więc jeśli coś spierniczę, nie będzie żal Cytuj
Marcin94 Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 mam pytanie a mianowicie jak sobie poradzisz z faktem ze on jest bez części dennej? Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2015 Super Moderator Napisano 2 Kwietnia 2015 mam pytanie a mianowicie jak sobie poradzisz z faktem ze on jest bez części dennej?Zapewne będzie stał na podstawce lub "wodzie" tak, jak wiele "700-tek"... Cytuj
Marcin94 Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 A jak taką wodę najprościej zrobić bo ja mam ten sam problem tylko z Hyugą hasegawa 1:700 Cytuj
Forest Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Hmm, możesz mi "Hyugę"odsprzedać A na poważnie to musisz poszukać na forum, wielu kolegów pokazywało,ja taką wodę wykonać Cytuj
Maciej Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat. Ciekawe kto dziś pamięta jeszcze tę firmę..? Pozdrawiam i powodzenia, Maciej Cytuj
taltos1 Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat.Ciekawe kto dziś pamięta jeszcze tę firmę..? Pamięta się, oj pamięta... Pozdrawiam Cytuj
ami Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat. Bo to jest Matchbox i to nie sprzed 20, ale sprzed 36 lat ;) Revell odkupił większość jak nie wszystkie formy Matchboxa i przepakowuje je od czasu do czasu... https://www.scalemates.com/kits/396176-revell-05127-u-s-s-fletcher-dd-445 Cytuj
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 A to mi się "perełka" trafiła Wie ktoś, czy są do niego jakieś blaszki? Cytuj
Maciej Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie wiem czy dedykowane będą. Napewno można dobierać z radarami, relingami, drzwiami itp. Tu np. fajne lufy z fartuchami: http://www.jadarhobby.pl/voyager-mec050-sale-us-navy-single-5inch-barrel-1700-p-15104.html Pozdrawiam, Maciej Cytuj
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam ten okret w sklai 1:144 i jest Revellacyjny! Do tego duzego blach jest od groma. Zobacz u Eduarda ( do duzego jest BigEd), albo f-ma Nautilus w USA. Moze maja cos do tego maluszka. Nautilus bije Edka na glowe, jesli chodzi o jakosc. Niestety cenowo tez. Ktore malowanie wybierasz? Ten kamuflarz na obrazku wyglada wspaniale, ale jest dosyc trudny w malowaniu. Okret plywal w nim bardzo krotko. Jesli chcesz, udostepnie Ci malowanie DD-451 "Chevalier". Jest bardziej schematyczne. Model wymaga kilku niewielkich przerobek. Mam do niego kilka fotografii kolorowych. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Hmm, znalazłem taki zestawik z GMM, dedykowany do amerykańskich niszczycieli i lekkich krążowników, myślę, że mógłby się przydać,i do jakiegoś fajnego Krujzera by zostało : http://www.goldmm.com/ships/gms7w2cd.htm Raptem dwa do trzech razy (zależy od wysyłki ) droższy od samego modelu Maciej, teraz zabiłeś mi ćwieka Na Moim Hobby znalazłem coś takiego, 2x więcej lufek, ale bez fartuchów... http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-20-luf-127-mm-uniwersalnych-do-amerykanskich-okretow.html Cytuj
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 "Fletcher" w tym czasie nie mial fartuchow przeciwydmuchowych. Zainstalowano je dopiero pozniej, po remoncie. Cytuj
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Hmm, będę musiał dopiero o tym poczytać, Hamerykańska flota, zwłaszcza niszczyciele to dla mnie Carte Blanche Cytuj
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 @ Forest Jest o czym! Fletcher class to flota Pacyfiku. Niszczyciele tego tego typu (np. Chevalier) mialy kilka dramatycznych spotkan z flota cesarska. Cytuj
Forest Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Hehe, i tak będę musiał poczytać, pasuje wiedzieć, co się buduje Cytuj
Forest Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 Jak już w temacie naumiewania się, Warka Bear, mógłbyś polecić jakąś monografię? Nie ukrywam, iż mile widziana byłaby w języku naszym ojczystym, choć język Shakesprear'a też może być Cytuj
Warka Bear Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Niestety, nie znam nic po polsku. Moja wiedza pochodzi z internetu z for amerykanskich i niemieckich, np: The Ship Model Forum / Calling all Fletcher class DD fans Wiele cennych wiadomosci znajdziesz tu: Fletcher-class Destroyers Obowiazkowo zajzyj pod wszystkie linki zawarte na stronie. Na amerykanskich stronach znajdziesz mnostwo wiedzy nt. "blaszakow" i ch ciekawej historii., np. samotna szarze DD- 557 USS "Johnston" na japoska flote z "Yamoto" w skladzie... Cytuj
Forest Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Heh, no to zostaje mi się przekopać przez ten temacik Dzięki wielkie, forum z 1 linku znalazłem już wcześniej, ale drugiego nie znałem Cytuj
cyfex Napisano 22 Maja 2015 Napisano 22 Maja 2015 Blaszki dedykowane dla Fletchera 1/700 są robione przez 5Star dostępne na Hobbyeasy.com koszt w PLN z przesyłka 140 Cytuj
Forest Napisano 23 Maja 2015 Autor Napisano 23 Maja 2015 Całkiem fajne, ale jak na dodatek do modelu za 26 zł, to dość drogie się wydają W każdym razie dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi