Forest Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam serdecznie Takie cuś mnie dziś zaatakowało podczas wyprawy do miejscowej galerii handlowej. Nie myśląc wiele, przeszedłem do kontrataku i zanabyłem Dziada drogą kupna Ale, już nie przedłużając, o to fotki paskudnika I. Najsampierw okładka, całkiem przyjemna graficzka, typowy schemat Revella: II. Lecimy dalej, instrukcyja, dwie karteluchy formatu A4, zadrukowane obustronnie: III. Teraz nieco bardziej soczyście, przechodzimy do tworzywa : Ramka nr1 Ramka nr2 IV. Podkręcamy atmosferę - zbliżenia Wyrzutnie torped są zrobione naprawdę do rzeczy... ...podobnie jak i dalmierz nadbudówki dziobowej: Kominy też niczego sobie: Wieże artylerii są całkiem znośne, ale na pomoście bojowym producent mógł sobie zadać trud zaznaczenia choćby okien... Grubość burt i osłon może przyprawić o zawał: Pokład również potraktowano po "macoszemu": Niestety sporo elementów wręcz woła o to, by je wykonać od podstaw, zwłaszcza artyleria plot: V. No i finisz Producent dodał do zestawu również dwie niewielkie karteluszki, jedną zadrukowaną na cieniutkim papierze (choć i tak w tej skali jest grubości puchowej kołdry ) w kolorowe wzorki flag sygnałowych i bander, i drugą, ubogą kalkomanie: Generalnie mam mieszane uczucia, przekrój jakości części jest spory... Na szczęście model był taniutki, więc jeśli coś spierniczę, nie będzie żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 mam pytanie a mianowicie jak sobie poradzisz z faktem ze on jest bez części dennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2015 mam pytanie a mianowicie jak sobie poradzisz z faktem ze on jest bez części dennej?Zapewne będzie stał na podstawce lub "wodzie" tak, jak wiele "700-tek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 A jak taką wodę najprościej zrobić bo ja mam ten sam problem tylko z Hyugą hasegawa 1:700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Hmm, możesz mi "Hyugę"odsprzedać A na poważnie to musisz poszukać na forum, wielu kolegów pokazywało,ja taką wodę wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat. Ciekawe kto dziś pamięta jeszcze tę firmę..? Pozdrawiam i powodzenia, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat.Ciekawe kto dziś pamięta jeszcze tę firmę..? Pamięta się, oj pamięta... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Wygląda jak Matchbox z przed dobrych 20-stu lat. Bo to jest Matchbox i to nie sprzed 20, ale sprzed 36 lat ;) Revell odkupił większość jak nie wszystkie formy Matchboxa i przepakowuje je od czasu do czasu... https://www.scalemates.com/kits/396176-revell-05127-u-s-s-fletcher-dd-445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 A to mi się "perełka" trafiła Wie ktoś, czy są do niego jakieś blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie wiem czy dedykowane będą. Napewno można dobierać z radarami, relingami, drzwiami itp. Tu np. fajne lufy z fartuchami: http://www.jadarhobby.pl/voyager-mec050-sale-us-navy-single-5inch-barrel-1700-p-15104.html Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam ten okret w sklai 1:144 i jest Revellacyjny! Do tego duzego blach jest od groma. Zobacz u Eduarda ( do duzego jest BigEd), albo f-ma Nautilus w USA. Moze maja cos do tego maluszka. Nautilus bije Edka na glowe, jesli chodzi o jakosc. Niestety cenowo tez. Ktore malowanie wybierasz? Ten kamuflarz na obrazku wyglada wspaniale, ale jest dosyc trudny w malowaniu. Okret plywal w nim bardzo krotko. Jesli chcesz, udostepnie Ci malowanie DD-451 "Chevalier". Jest bardziej schematyczne. Model wymaga kilku niewielkich przerobek. Mam do niego kilka fotografii kolorowych. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Hmm, znalazłem taki zestawik z GMM, dedykowany do amerykańskich niszczycieli i lekkich krążowników, myślę, że mógłby się przydać,i do jakiegoś fajnego Krujzera by zostało : http://www.goldmm.com/ships/gms7w2cd.htm Raptem dwa do trzech razy (zależy od wysyłki ) droższy od samego modelu Maciej, teraz zabiłeś mi ćwieka Na Moim Hobby znalazłem coś takiego, 2x więcej lufek, ale bez fartuchów... http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-20-luf-127-mm-uniwersalnych-do-amerykanskich-okretow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 "Fletcher" w tym czasie nie mial fartuchow przeciwydmuchowych. Zainstalowano je dopiero pozniej, po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Hmm, będę musiał dopiero o tym poczytać, Hamerykańska flota, zwłaszcza niszczyciele to dla mnie Carte Blanche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 @ Forest Jest o czym! Fletcher class to flota Pacyfiku. Niszczyciele tego tego typu (np. Chevalier) mialy kilka dramatycznych spotkan z flota cesarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Hehe, i tak będę musiał poczytać, pasuje wiedzieć, co się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Jak już w temacie naumiewania się, Warka Bear, mógłbyś polecić jakąś monografię? Nie ukrywam, iż mile widziana byłaby w języku naszym ojczystym, choć język Shakesprear'a też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Niestety, nie znam nic po polsku. Moja wiedza pochodzi z internetu z for amerykanskich i niemieckich, np: The Ship Model Forum / Calling all Fletcher class DD fans Wiele cennych wiadomosci znajdziesz tu: Fletcher-class Destroyers Obowiazkowo zajzyj pod wszystkie linki zawarte na stronie. Na amerykanskich stronach znajdziesz mnostwo wiedzy nt. "blaszakow" i ch ciekawej historii., np. samotna szarze DD- 557 USS "Johnston" na japoska flote z "Yamoto" w skladzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Heh, no to zostaje mi się przekopać przez ten temacik Dzięki wielkie, forum z 1 linku znalazłem już wcześniej, ale drugiego nie znałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfex Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Blaszki dedykowane dla Fletchera 1/700 są robione przez 5Star dostępne na Hobbyeasy.com koszt w PLN z przesyłka 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Całkiem fajne, ale jak na dodatek do modelu za 26 zł, to dość drogie się wydają W każdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfex Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 masz rację ale pytałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi