KRL Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Czasu na urlopie mam sporo, więc skończyłem swojego Raptora tym samym dogoniłem galeriami wykonane modele i teraz jestem już na czysto. Więc moje ostatni galerie to nie kwestia niezwykłej płodności modelarskiej i szybkości a sprawa zaległości w prezentacji. Tym razem na stół trafił F/A-22 Italieri skala 1:48, model bez większych wpadek więc nie wymagał większego szpachlowania - natomiast kamuflaż wymaga już nie co więcej pracy - szczególnie z ramką która biegnie od wlotów przez cały kadłub na jego obrzeżu. W pierwszej wersji myślałem o wykonaniu jej na samym wstępie i oklejeniu jednak nie chciałem by gdziekolwiek przy rozklejaniu zarwał mi się lakier więc ramki wykonałem po pierwszym lakierze bezbarwnym a oklejenie modelu zajęło mi bez mała cały dzień. Raptor to mój czwarty model w życiu i pierwszy z tak małą ilością brudzenia i śladów eksploatacji - po obejrzeniu wielu fotek nie znalazłem na Raptorach dużej ilości śladów eksploatacji, więc model jest dość czysty i stwierdzam, że takie modele podobają mi się bardziej. Na koniec 22'ka w całej krasie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Bardzo ładny model bardzo fajnego samolotu, choć wydaje mi się także, że bardzo trudnego w malowaniu. Ale wyszło naprawdę fajnie. Miałbym tylko zastrzeżenia do brudzenia: na górze przydałoby się choć odrobinę go poprzycierać, jakieś zacieki, czy ślady eksploatacji, naprawdę trudno mi uwierzyć że w rzeczywistości te maszyny są tak dziewiczo czyste. Ale samo model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Mi się bardzo podoba. Z takich rzeczy rzucających się w oczy to strasznie równe wyszły ci łaty kamuflażu na kadłubie, bo np te na statecznikach pionowych fajnie się rozmyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi