Mateusz Z Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Model skończyłem już jakieś 2 miesiące wcześniej, ale dopiero teraz zebrałem się i zrobiłem galerię. Nabyłem przy nim wiele cennych doświadczeń. Niestety nie polubiłem się z tą skalą. Szczególnie źle działają na mnie gąsienice, które wyszły nie do końca tak jak chciałem. No i zdjęcia też mi średnie wyszły. Nie mogłem jakoś dobrze koloru uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Istotnie, zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia... Są na tyle niedoskonałe, że malowanie modelu można odczytać jako Panzergrau lub Wehrmacht Olive... Jakbyś mógł jeszcze popracować nad ułożeniem gąsienic, które miast zwisów- mają miejscami jakiś prebieg wznoszący pomiędzy kołami podtrzymującymi. No i razi nieco grubość rury wydechowej, a wystarczyło przewiercić... Z tego, co mogę odczytać- ciekawe brudzenie- szczególnie przestrzeń pomiędzy gąsienicami. Nieźle wygląda "używana" belka na stelażu nadbudowy. Twoja praca nie poszła na marne- masz duży potencjał. Będę Ci kibicował przy następnych projektach w tej skali. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Pojazd bardzo ciekawy, sam trochę podłubałem takiego samego tyle że w skali 1/72 z Planet Models. Nie do końca pasuje mi na na nim kolor panzergrau. Z tego co się orientuję ten był oparty na późniejszych wersjach pz IV tak że chyba lepszy był by wehrmacht olive. Zdjęcia mogły by być faktycznie lepsze, ale tu się nie przyczepiam bo sam nie za bardzo potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Czekamy na lepsze fotki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Fotki i gąsienice trzeba poprawić. Dopiero przy lepszych fotach da się powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi