Herod Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Model żywiczny z elementami metalowymi produkcji brytyjskiej firmy Warlord Games, przeznaczony do gry Bolt Action. Jest to mój pierwszy w pełni pomalowany model pojazdu. Mam nadzieję, że zdjęcia nie są zbyt ciemne - ciągle się uczę robienia zdjęć. Czołg z 716th Tank Battalion , który walczył na Filipinach w 1945 roku. Kiepsko mi wyszła kalkomania z krzywymi literkami, ale i ją uczę się nakładać. Pierwsze zdjęci robione w innych warunkach niż reszta. Może być trochę za bardzo ubrudzony ale eksperymentowałem z nakładaniem chemii. Krytyka mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Jakościowo model wygląda dość słabo, szczególnie że w skali 1/72 widziałem lepsze. Samo malowanie i zróżnicowanie kolorów dość ładne, nad brudzeniem i kalkami trzeba areszcie będzie popracować. Polecam założenie warsztatu przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję za opinię. Z pewnością przy następnych pojazdach założę wątek w "warsztacie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Weathering wygląda na pierwszy rzut oka całkiem w porządku. Samemu modelowi przydałaby się waloryzacja z jakiś blaszek, może metalowa lufeczka? Wiem, że o części waloryzujące do skali 1:72 czasem ciężko, ale jak się pogrzebie to i nawet gąski żywiczne się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Dziękuję za komentarz. ;) Niestety to model 1/56. Bardzo stary i wykonany z żywicy. Nie ma dla niego takich części. Na szczęście Italeri i Rubicon Models wykonały już modele plastikowe i nie trzeba z nim się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi