Melnikov Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam. O tym modelu chyba nie ma co się rozpisywać. Mały, prosty i całkiem przyjemny w sklejaniu. Zrobiłem go dlatego, że wpadł mi w ręce podczas zakupów w markecie. Pomyślałem sobie, że będzie to urozmaicenie od samolotów i pancerki ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Nawet całkiem do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 swietny! zdjecie z gory szczegolnie mi sie podoba. przemaluj tylko radar. On nie byl bialy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Fajny maluch Miałem kiedyś ten model oraz Vittorio Veneto... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2015 swietny! zdjecie z gory szczegolnie mi sie podoba. przemaluj tylko radar. On nie byl bialy... Pomalowałem wg instrukcji. Ale faktycznie, biały za bardzo się nie nadaje na tę część. Jaki proponujesz? Taki jak reszta modelu? ;> Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 tak do bodajże roku '42 zdarzały się malowania na biało najwyższych części głównej pagody - głównie to dalmierzy. I Yamato też miał taki malunek - dwa główne dalmierze przedni i rufowy były białe. Radar na dalmierz doszedł po 42 i raczej nie był pomalowany na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 2 Maja 2015 Autor Share Napisano 2 Maja 2015 tak do bodajże roku '42 zdarzały się malowania na biało najwyższych części głównej pagody - głównie to dalmierzy. I Yamato też miał taki malunek - dwa główne dalmierze przedni i rufowy były białe. Radar na dalmierz doszedł po 42 i raczej nie był pomalowany na biało. Pewnie masz rację z kolorem. Ale koniec końców doszedłem do wniosku, że pozwolę sobie na swój akcent i pójdę bezmyślnie za instrukcją i zostawię ten biały element ;) Nie jest duży, ale wg mnie trochę urozmaica kolorystykę modelu ;> Próbowałem też zrobić podstawkę do niego. Jest to moja pierwsza podstawka wodna. Poziom amatorski, ale jestem z siebie dumny mimo wszystko ;) Wiem co jest nie tak. Wiem na co zwrócić uwagę przy kolejnej próbie zrobienia wody tą metodą ;> Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi