Bajda Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Witam. Po kilku miesiącach udało się ukończyć kolejny model. Został na niego nałożony lakier MOTIP Yellow Gold Metallic, doszło całkiem sporo swoich modyfikacji, gdyż niektóre propozycje Italeri były nie do przyjęcia. Ogólnie nie wyszedł on idealnie, jest wiele mankamentów do którego zalicza się również lakier. Były dobre dni i gorsze, szczególnie gdy się pracowało nad wykończeniem. Prawie miał wylądować na ścianie po tym jak elementy komina wlotu powietrza nie chciały do siebie pasować, lecz to też jakoś się obeszło. Na zakończenie powiem, że niezbyt polecam go początkującym, gdyż spasowanie niektórych elementów jest strasznie trudne. Dobra, koniec tego tekstu, czas na zdjęcia Model tak jak mówiłem, będzie można zobaczyć na Festynie modelarskim w Krakowie 6-7 czerwca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 No dobra a gdzie zdjęcia modelu? To pomyślałem jak zobaczyłem galerie gdyby zdjęcia na innym tle były to jak real. Bardzo mi się podoba wykonanie i detale. Może jakieś zdjęcia kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Mam pytanko , który to Twój model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Obejrzałem fotki w powiększeniu. Czar prysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rick1982 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 dla mnie model super, jaka skala ? bo gdyby nie krasnale w tle to sądziłem że to 1:1 w oryginale tylko ktoś dla jaj wstawił na warsztat/galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Coppercat dlatego zapytałem autora który to jego model, bo oglądając zdjęcia w powiększeniu można tylko powiedzieć....:/ masakra, no ale duży plus za przeróbki, natomiast tykonczenie i malowanie to porażka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2015 Mam pytanko , który to Twój model? W sumie to drugi, który wykonałem tak na poważnie. Pierwszego, czyli białą Scanię nie liczę, gdyż wtedy "poleciałem" całkowicie na odwal. No cóż, sam muszę przyznać, że wiele rzeczy zawaliłem, lecz niestety co się stało to się nie odstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Piekny, jeden z najlepszych modeli FH jakie widzialem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi