guziko Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Witam serdecznie. Właśnie sklejam Panzerkampfwagen IV ausf. C w skali 1/35 z Tristara. Poszukuję wszelakich zdjęć w/w czołgu z kampanii wrześniowej w Polsce. Czy szanowni koledzy pomogą? Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarshalBry Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Witam, to wszystko co udało mi się znaleźć w sieci. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. 631 w 1939 gdzieś w Polsce. Panzer IV Ausf. C pod Sochaczewem w 1939. Nie wiem gdzie to foto robione ale wydaje się pasować. Ausf. C w Łomży, 1939 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 zdjątka są niestety niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarshalBry Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Niestety strona ma taką politykę, że blokuje bezpośrednie linki do zdjęć. Zrobiłem reup'a na inny serwer. 631 w 1939 gdzieś w Polsce. Nie wiem gdzie to foto robione ale wydaje się pasować. ;) Panzer IV Ausf. C pod Sochaczewem w 1939. Ausf. C w Łomży, 1939 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Tak nieśmiało spytam- to na pewno Łomża? Interesuje mnie ten łuk triumfalny ze zwiezdą, bardzo ciekawe zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarshalBry Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Tak nieśmiało spytam- to na pewno Łomża? Interesuje mnie ten łuk triumfalny ze zwiezdą, bardzo ciekawe zdjęcie. Nie mnie to oceniać, według opisów zdjęcia w sieci to Łomża. Nie wiem gdzie to foto robione ale wydaje się pasować. ;) Z takim krzyżem to może być 1939 rok? Nie wiem, niech mądrzejsi się wypowiedzą. Chociaż sądząc po jakości zdjęcia mogło być zrobione później. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Dziękuję za odpowiedź, choć jesteś ostrożny jak Obi-Wan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guziko Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Witam serdecznie. Dzięki za fotki. A czy któryś z kolegów ma zdjęcia pokazujące tył pojazdu? Czy w kampanii wrześniowej stosowano zasobniki granatów dymnych? W pudełku z modelem takie są, w zestawie Abera dedykowanemu temu modelowi także występują. Co prawda kalki nie są z września 1939 i dlatego się zastanawiam. Nie znalazłem nigdzie zdjęć tyłu pojazdu z września 1939. Czy ktoś wykonuje kalki do tego modelu czołgu z kampanii wrześniowej (skala 1/35)? Oczywiście wszystkie inne zdjęcia z września ukazujące ten czołg są także nadal mile widziane. Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi