Szymon J Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Dzisiaj padło na dziwny twór Zvezdy w skali 1:100, pierwotnie wypuszczony do gier bitewnych potwór mający mało wspólnego z rzeczywistością. W małym niepozornym pudełku wielkości pudełka na figurki w 1:35 znajdziemy dwie wypraski: Już na pudełku widnieje ostrzeżenie mające odstraszyć nabywce "SNAP FIT NO GLUE REQUIRED" i jak nastało na model kinder-niespodziankowy naprawde istnieje możliwość złożenia go w mniej niż 10 minut. Pierwszą rzeczą która rzuca się w oczy jest brak okien w budzie, wiąże się to również z brakiem wnętrza, o dziwo producent dodał silnik ;) Następna w kolejce jest konstrukcja samych prowadnic nijak ma się nawet do obrazka z pudełka. Ciekawym elementem jest także instrukcja składania. Wstępnie wyciąłem okna oraz zrobiłem coś na wzór ciepłej pierzynki aby Kasi w zimę silnik nie odmarzł. Bardzo chętnie przyjmę każdą radę aby coś z tego modelu wyszło i wyglądem przypominał chociaż trochę Kasię. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Super kołderka. Zastanawiam się nad czymś takim co by sobie do żarówki włożyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Największą widoczną wadą jest brak otworów w prowadnicach. Może by je rozciąć na pojedyncze elementy, przewiercić a potem złożyć ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Piotr_P W jaki sposób chcesz włożyć taki model do żarówki Teraz jak wyciąłeś miejsce na okno to pocień trochę drzwi i słupek bo trochę grubo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Z tego co kiedyś się orientowałem nacina się szkło przy gwincie i delikatnie oddziela od siebie....muszę odświeżyć wiedzę na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Pytanie techniczne- czy kocyk na masce wytrzymalby chocby jedna salwe? Nie na darmo sa oslony na przedniej szybie kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Z prowadnicami jest tak, że zastanawiam się jak to ugryźć żeby to później jakoś wyglądało. Szukam jakiegoś odpowiedniego materiału do zrobienia ich na nowo (jakby ktoś miał jakiś pomysł to z chęcią przyjmę ;) ). Co do pytania o spalenie kocyku na masce, wydaje mi się, że płomień wydostający się z rakiety był na tyle skoncentrowany i obejmował swoim zasięgiem tylko same prowadnice ale na ten temat można gdybać. Co do zmniejszenia grubości drzwi, plastik jest takiej jakości, że ingerencja w grubość drzwi może się źle skończyć. Spróbuję to zrobić ale samego wnętrza nie będzie prawie widać ze względu na koncepcje jaką mam dla tej poczwarki. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 A gdyby zeszlifować pilnikiem tylko górną czéść drzwi i kabiny? Rozumiem ,że powstanie poniżej uskok ale będzie on raczej niewidoczny bo bedzie we wnętrzu. Ewentualnie odcięcie góry drzwi i słupka oraz wklejenie na nowo z dorobionego kawalka hipsu np.0,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 @ Szymon 3 Zdjecie ewidentnie pokazuje ze masz racje. Nie bylo pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Dzisiaj napisany ostatni egzamin można powoli wrócić do sklejania. Na początek poszedłem za radą i pocieniłem drzwi, bardziej troszkę jeszcze się uszczuplą po wszystkich zabiegach na razie więcej nie można uciąć bo za bardzo wszystko się wygina. Dorobiłem trochę kabiny wewnątrz szału nie ma ale przez odłamki szyb i zasłoniętą przednią szybę nic nie będzie widać. Troszeczkę wygładziłem fakturę kołderki i wstępnie nawierciłem klosze lamp. Jeszcze trochę i zabiorę się za te szyny ;/ A teraz pytanie do publiczności: Obszar zaznaczony na czerwono. Powinien być wycięty czy była w tym miejscu blacha. Jakby ktoś dysponował zdjęciem to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi