Dumo Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Witam, nie pamiętam czy już zakładałem wątek z szermanem czy nie dlatego założyłem świeży, model po dwóch washach jak dotąd planuję jeszcze dwa i lece z obiciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Mała aktualizacja, walka z olejami zakończona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Fajnie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Jak zwykle bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Dzięki wielkie chłopaki!! Lekkie obicia gotowe, zostają zacieki lakier satynowy i brudzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Fakt- wash wygląda niesamowicie. Również jestem ciekaw jak osiągasz taki efekt (nie ma litości, nie pozwolimy Ci oszczędzać klawiatury ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Dziękuję bardzo!! No to jedziemy Użyte kolorki: 1. Oleje (użyte do płukanki i biedronek): -van dyck 82 -van gogh 102 zink white -abteilung dark mud -abteilung faden green -abteilung dark rust -renesans cyan blue -van dyck 21 2. Wash punktowy: -AK wash dark brown -MIG light rust effect 3. Lakiery wykończeniowe: -vallejo satin varnish -alclad flat cote Jeśli ktoś coś chcę mieć dokładniej opisane zadawajcie pytania Malowanie skończone, zostaję brudzonko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Które kolory używasz do biedronki, jak gęsto punktujesz i jak mocno zmywasz? Płukanka - pierwsze słyszę. Możesz wyjaśnić to trochę? Biedronka: -van gogh 102 zink white -abteilung dark mud -renesans cyan blue -abteilung faden green -abteilung dark rust Plamki nakładane pędzelkiem Italeri 0, rozmieściłem równo siebie w odległości 5mm. Po odczekaniu około 3-4 minutek za pomocą płaskiego pędzla i white spiritu rozniosłem plamki po całej powierzchni. Trzeba pamiętać aby nie dawać za dużo rozpuszczalnika, pędzelek ma być lekko zwilżony. Po wyschnięciu powtórzyłem operację a następnie bardzo mocno rozcieńczoną farbą MIG light rust zrobiłem duże plamy w niektórych miejscach. Co do płukanki, to operacja, którą wykonuję na samym początku po nałożeniu sidoluxu na farbę bazową. Ciemno brązową farbe olejną rozcieńczam w terpentynie i zalewam (dosłownie polewam jak indyka) cały model. Daję fajny efekt lekkiego cieniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Podstaweczka gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Świetnie ci ten Ronson wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Bardzo fajnie zolejowany shermanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Dzięki wielkie chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Witaj. Bardzo mi się podoba wykonanie tego M4 sherman-a. Będę się starał odtworzyć te sam technik malarskie na swoim Sexton-ie mk II ponieważ bardzo są naturalne. Podstawka też bardzo dobrze wygląda w odbiorze. A ode mnie jeszcze więcej takich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi