Dumo Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Witam, nie pamiętam czy już zakładałem wątek z szermanem czy nie dlatego założyłem świeży, model po dwóch washach jak dotąd planuję jeszcze dwa i lece z obiciami Cytuj
Dumo Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Napisano 30 Czerwca 2015 Mała aktualizacja, walka z olejami zakończona: Cytuj
Dumo Napisano 1 Lipca 2015 Autor Napisano 1 Lipca 2015 Dzięki wielkie chłopaki!! Lekkie obicia gotowe, zostają zacieki lakier satynowy i brudzonko Cytuj
Grazzi Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Fakt- wash wygląda niesamowicie. Również jestem ciekaw jak osiągasz taki efekt (nie ma litości, nie pozwolimy Ci oszczędzać klawiatury ) Cytuj
Dumo Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Dziękuję bardzo!! No to jedziemy Użyte kolorki: 1. Oleje (użyte do płukanki i biedronek): -van dyck 82 -van gogh 102 zink white -abteilung dark mud -abteilung faden green -abteilung dark rust -renesans cyan blue -van dyck 21 2. Wash punktowy: -AK wash dark brown -MIG light rust effect 3. Lakiery wykończeniowe: -vallejo satin varnish -alclad flat cote Jeśli ktoś coś chcę mieć dokładniej opisane zadawajcie pytania Malowanie skończone, zostaję brudzonko: Cytuj
Dumo Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Które kolory używasz do biedronki, jak gęsto punktujesz i jak mocno zmywasz? Płukanka - pierwsze słyszę. Możesz wyjaśnić to trochę? Biedronka: -van gogh 102 zink white -abteilung dark mud -renesans cyan blue -abteilung faden green -abteilung dark rust Plamki nakładane pędzelkiem Italeri 0, rozmieściłem równo siebie w odległości 5mm. Po odczekaniu około 3-4 minutek za pomocą płaskiego pędzla i white spiritu rozniosłem plamki po całej powierzchni. Trzeba pamiętać aby nie dawać za dużo rozpuszczalnika, pędzelek ma być lekko zwilżony. Po wyschnięciu powtórzyłem operację a następnie bardzo mocno rozcieńczoną farbą MIG light rust zrobiłem duże plamy w niektórych miejscach. Co do płukanki, to operacja, którą wykonuję na samym początku po nałożeniu sidoluxu na farbę bazową. Ciemno brązową farbe olejną rozcieńczam w terpentynie i zalewam (dosłownie polewam jak indyka) cały model. Daję fajny efekt lekkiego cieniowania. Cytuj
Sklejacz001 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Witaj. Bardzo mi się podoba wykonanie tego M4 sherman-a. Będę się starał odtworzyć te sam technik malarskie na swoim Sexton-ie mk II ponieważ bardzo są naturalne. Podstawka też bardzo dobrze wygląda w odbiorze. A ode mnie jeszcze więcej takich modeli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi