KRL Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Myślę, że odrobinę was zdziwię ale postanowiłem spróbować nie co mniejszej skali i przeskoczyć z 1:32 na 1:72 ale tylko na chwilę. ;o) Chciałbym wykonać jeden z moich ulubionych samolotów MiG'a-31 i zastanawiam się co wybrać by nie popełnić błędu i by nie okazało się że kupię coś przepakowanego za 70zł co w innym opakowaniu kosztuje 30zł. Moją uwagę zwrócił ten model: http://www.mojehobby.pl/products/MiG-31-TOGA.html Wydaje się mieć w miarę przyzwoite linie podziału a co dla mnie istotne kadłub w zasadzie jest cały i nie trzeba będzie szpachlować w miejscach bardzo widocznych. A może jednak lepszym wyborem będzie ICM lub Zvezda jest chyba też MiG-25 z Revella (nie jestem pewny) a 25'ka także wchodzi w grę. Może ktoś popełnił ten model i może coś bliżej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Kilka lat temu robiłem MiGa-31 ze Zvezdy z tego co pamiętam sklejało się dobrze, trochę szpachli było potrzeba ale składalność jest dobra. Model wzbogaciłem o blachy Parta pasują dobrze jedna część tylko nie chciała za bardzo pasować. MiG-25 mam z Condora ale nie wiem jaka jest sklejalność tego zestawu bo go jeszcze ni zacząłem. W ramkach wygląda przyzwoicie. Oba zestawy mają ubogie kokpity. Z MiGiem-25 z ICM nie miałem do czynienia. W ramkach wygląda dobrze jaka jest składalność nie wiem, bo w przypadku tej firmy to różnie z tym bywa. Z modelem Togi nigdy się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 zdecydowanie miga 25. Condora , Zwezde śmiało. Robiłem. Wiem co mówię ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Condor jest chyba najlepszy jesli idzie o MiG-25 aczkolwiek MiG-31 tez jest super. odradzam Hasegawe bo to lipa do potęgi ... w razie czego spoczywa u mnie szkolny MiG-25PU a jako że siedzę juz w pancerce to pewnie go wystawie na aledrogo...w razie czego mam Condora... w moim portfolio mam obydwa gotowe modele wklejone jakbyś chciał zerknac na to co można zrobic z tych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flanker37 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 MiG-25 Condor -marnej jakości oszklenie i kalki poza tym super MiG-31 tylko Zvezda lub Revell 04378 [przepak Zvezdy z super kalkami] http://www.mojehobby.pl/products/Interceptor-Fighter-MIG-31-Foxhound.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Dzięki za informację i wskazania, wybór padł na Zvezdę - głównie za sprawą dodatkowego stojaka który dostrzegłem w zestawie a zamierzałem wykonać Migacza w locie. Jedyne co pozostało to zastanowić się nad kamo - może zrobię wersję z Le Bourget. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Jeżeli szukasz inspiracji w kwestii malowania tego Miga, to polecam Ci obejrzenie kalek Begemotha, szczególnie jeżeli model Ci się spodoba i postanowisz zrobić ich kilka. Są dosyć drogie (niestety), ale przyzwoite jakościowo (dobra jakość druku, a nasycenie kolorów w niektórych przypadkach aż za mocne) i zawierają dużo opcji razem z całym zestawem napisów eksploatacyjnych. Korzystałem z nich min. przy robieniu różnych wersji Migów-25 z Condora (jak na razie 2 gotowe i 2 kolejne w malowaniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Dzięki, właśnie dziś skończyłem swojego MiG'a-31 mój pierwszy w życiu model w skali 1:72 ale chętnie obejrzę te kalki ponieważ podjąłem już decyzję, że wykonam sobie całą flotę modeli w locie Zvezdy w skali 1:72 jak na razie naliczyłem że będzie ich 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Ciekawy plan, szczególnie że nowe modele Zvezdy z ostatnich kilku lat wyglądają bardzo przyzwoicie. Tylko z tym przedstawieniem w locie możesz mieć problem, bo podstawka w zestawie to raczej wyjątek, niż reguła. Mimo wszystko zastanów się jeszcze nad tym Migiem-25 z Condora - byłby fajny duet z 31 A tak przy okazji - jakie malowanie ostatecznie wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 W zasadzie wszystkie samoloty które wybrałem posiadają podstawki w zestawie poza Su-24 na ta chwilę mam już w szafie Su-27, Su-T50, MiG-21, Su-24 i MiG-1.44 ale chcę rozpocząć od Su-47 i liczę, że dam radę namówić syna młodszego by złożył ten model przy moim minimalnym udziale. Co do MiG'a-31 to wygląda tak To mój pierwszy w życiu model w tej skali i naprawdę trudniej mi kleić te maleństwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Ja z kolei jeszcze nigdy nie kleiłem nic powyżej 1/72, nie licząc jakiegoś czołgu w 1/35 w dzieciństwie. A Mig bardzo ładny, tylko trochę za bardzo "zmęczony", ale to kwestia gustu Ta podstawa jest z zestawu, czy osobno (na zdjęciach tzw. inboxa wygląda inaczej)? Z wymienionych przez Ciebie modeli Zvezdy jeszcze Su-27 nie ma w zestawie podstawy - też mam taki w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi