Grubyjg Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Szopa wygląda elegancko. Mech na deskach wyszedł bardzo realistycznie. Co do figurek to moim zdaniem będzie ich za dużo. Ja bym albo zostawił uciekających/broniących się, albo tylko poddających. Powodzenia i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Nad samą dioramą prace skończone. Jeszcze czekam na kwiatki i figurki ze sklepu. Ewent. jakieś sugestie co poprawić. Zawiasy samemu robiłem z ramki od elementów fototrawionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Jest super. Czy mozesz mi dac zblizenie na buty jegomosciow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 szczerze to jeszcze nie wiem jak je pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Dobra, wczesniej jak mi pokazywales zestawy to nie zwrocilem uwagi a i nie za wiele bylo widac. Goscie maja buty gorskie co oznacza ze bezwzglednie brazowe z ewentualnymi przetarciami czarnymi. Buty byly robione licem do zewnatrz wiec polysk. Boczne krawedzie grubych podeszew wzmocnione stalowymi klamrami wiec metal z polyskiem. Nad butami owijacze w kolorze ciemnozielonym. Postaram sie dzisiaj popoludniu (wieczorem) wrzucic fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Owijacze do butow gorskich- kolor dosc dobrze oddany (nie oryginaly, prawdopodobnie brytyjskie, ktore byly niemal identyczne0.. Buty gorskie Mocno znoszone, przybieraly czarny kolor (chyba czarna wersja byla tez robiona ale glowy za to se nie dam uciac}. Pod koniec wojny bardzo czesto noszone w innych formacjach niz Gebirgsjager. Spotykane byly zarowno u grenadierow, zalogantow pojazdow pancernych a nawet u spadochroniarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Dioramka całkiem przyjemna, ale liście na gałęziach w beczce trochę "dużawe". Poza tym przydałoby się jakoś wypełnić tę szopę sprzętami gospodarskimi. Może jakiś rower ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asztobi Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Trawa Ci super wyszła, zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Taaaa, lepiej niz niektorym sprzedaz szaf chlodniczych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Na czas konkursu "ZIMA 2015" zawieszam warsztat. Zapraszam ponownie po konkursie. Do głowy przyszły nowe pomysły i na pewno będzie co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Super sprawa, chciałbym potrafić tak wykańczać Ten pomysł z zawiasami mega, a ja głupi zastanawiałem się jak je zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Najszybciej w grudniu zacznę dłubać szopkę. Do głowy przychodzą nowe pomysły nad dioramą. Myślałem nad zmianą podstawki na większą. Bo szopa zasługuje na więcej miejsca. I dalej nad koncepcją treści. tz. Dojdzie wóz konny. A za nim ukrywający się postacie w pozycjach bardziej dynamicznych. Niemcy zostają. Partyzanci będą wymagali wymiany na innych.. np. http://www.mbltd.info/3586.htm http://www.mbltd.info/3571.htm Może pojawi się czołg stuart. Mam go niepomalowanego. Ale tak jak wspomniałem ciągle w głowie coś się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Wiem, jak większa podstawka to daj sławojkę Co to dla Ciebie stworzyć coś takiego A jak fajnie będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi