Piotr_P Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Oto in box mojego najświeższego nabytku. W internecie znalazłem bardzo słabe zdjęcia zestawu więc trochę mam nadzieję nadrobić dla potomnych. Model to nie najświeższy już żywiczny produkt TP Model. W zestawie dostajemy kompletny ,gotowy kadłub,wieżę,działo. Reszta z tego co znam z doświadczenia to klony modeli Italeri. Tak więc z Italerki mamy koła i gąsienice od Ferdinanda/Elefanta,doklejany zespół wahaczy to również Ferdi. Skrzynka narzędziowa na tyle wieży to klon z Pz.Kpfw.IV Ausf. H. Reszta czyli osprzęt jak gaśnice narzędzia to osobny odlew. same odlewy jak na żywice wyglądają nieźle choc sporo jest wypływek,głównie obróbka kół zajmie długo czasu.Chyba,że zastąpi się je złomem/modelem Ferdinanda. Instrukcja wydaje się średnia pod względem przejrzystości.Ale w zasadzie zwykle takie widziałem w zestawach żywicznych w tej skali. Jedynym odstępstwem jakie dotychczas widziałem to model Pz.Inż.222 od naszego kolegi z forum.Ale in box dopiero za jakiś czas... zaś model prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 O matko święta, a do zestawu dostałeś opakowanie relanium? czeka Cię niezłe rzeźbienie w mydle. Modele z TP model, powinny z urzędu być pozbawione nazwy "model redukcyjny" miałem i mam kilka ich produktów, normalnie koszmar. Schowaj go gdzieś głęboko i poszukaj modelu z Dragona i na jego podstawie wykonaj konwersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 A już myślałem ,że dałem się poznać jako modelarz od beznadziejnych zestawów Jednak podejmę się tego trudnego zadania. Może po zakończeniu prac z Kw-3/-220. Nie jestem modelarzem ,którego prace muszą być dokładne do ostatniej śrubki.Jednakże mam nadzieję, że gdy zacznę będzie można liczyć na wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2015 No cóż, poziom wzorca pomijam bo też jest daleki od doskonałości no ale odlewy... masakra jakaś, w sumie to potraktuj to "coś" jako wzorzec weź arkusz plastiku i zrób od podstaw, w sumie będzie i szybciej i ładniej niż wyprowadzać tą "masakrę"... a już myslaem że nie ma takich gniotów na rynku a tym bardziej chętnych na to "coś" a tu proszę "nowość"... szkoda kasy - moje zdanie. Ale powodzenia... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Nazwa wątku to nowości i in boxy więc siłą rzeczy nie musi być nowiutki model. Dziękuję za zainteresowanie i słowa przestrogi ale chyba się jednak podejmę tego zadania. O ile bryłę zapewne dałbym radę zrobić od podstaw to i tak poległbym na podwoziu. I tak bym musiał zakupić jakieś podwozie np żywiczną konwersję od Atak do Elefanta lub złom Dragona lub Trumpetera. Model i tak traktuję raczej instruktażowo.Ot kolejna fascynacja czołgiem z WOT'a Swoją drogą im bardziej mnie zniechęcacie koledzy ( i pewnie słusznie) tym bardziej mam ochotę już rozgrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2015 To się nazywa "masochizm modelarski" i da się leczyć ;) z wiekiem mija chęć męczenia gniotów, przynajmniej ja tak mam i pozbyłem sie prawie wszystkich żywic... a w między czasie to czego się pozbyłem wyszło w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam Jak to zwykle bywa nie wszystko już wyszło w plastiku :-) Sam mam z TP raumpanzera na podwoziu tygrysa to jest dopiero "kostka mydła" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Sklejasz go ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Po troszku jest sklejany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi