Boros Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Tak jak w tytule proszę o radę, którego producenta model wybrać. Tak sobie pomyślałem że rocznicą Bitwy o Brytanię :-) zacznę małą kolekcję związaną z tym wydarzeniem. Przy okazji jeśli macie jakieś namiary na kalki(n samolotu Skalskiego on chyba latał na spicie w tej Bitwie ) lub fajne warsztaty z budowy Spita proszę o podzielenie się tą info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Nowy Spitfire MkI Airfixa jest zdecydowanie lepszy niż Tamiya, MkVb zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Zdecydowanie Airfix - ten : choć Tamiya to bardzo porządny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Zdefiniujcie, proszę 'lepszy'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 To lubię, szybka odp dzięki koledzy. Jakieś dodatki, z góry uprzedzam że nie mam jakiejś obsesji na tym punkcie. No chyba że można coś dokupić co zdecydowanie poprawi wygląd modelu. W temacie II w ś jestem zielony. Więc mam nadzieję że w warsztacie pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Zdefiniujcie, proszę 'lepszy'. Jeśli o moją definicję w tym konkretnym przypadku chodzi, to lepszy oznacza: - większą niż w Tamiya liczbę opcji bezpośrednio z pudełka - z Airfixa prosto z pudła można zrobić dowolnego Spitfire'a do wersji MkIIa (a jak kto chce to i Va wystruga) - trzy rodzaje łopat śmigieł, odpowiednie kołpaki, osłony kabiny - wiatrochrony i limuzyny, osłona starteru Coffmana, odwzorowane różnice wewnątrz kabiny - możliwość zrobienia uzbrojenia - merytorycznie także jest od Tamiyi ...no właśnie lepszy (ale tutaj opieram się nie na własnych pomiarach a opiniach wyczytanych na Britmodellerze) Tamiya to fajny model, doskonale się składający, ale ustępuje miejsca Airfixowi - zajmuje mocne drugie miejsce ... do czasu pojawienia się zapowiadanego na lata 2016-17 Eduarda oczywiście Dodatki? - tablica Yahu i będziesz Pan zadowolniony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi