TerraIncognita Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Witajcie. W wyniku powrotu znad naszego pięknego i zimnego Bałtyku, zacząłem odczuwać nieodpartą pokusę na zrobienie statku cywilnego. Najpierw miał być podwodniak, ale plan się już zmienił. Wpadł mi w oko wspomniany latarniowiec obecnie wydany przez Ark Model, a wcześniej przez Revella. Wiem że jakość to nie jest to czym ten model mógłby się pochwalić. Ale do rzeczy. Dlaczego ten model nie ma śruby napędowej? Nie zauważyłem też żadnego komina. Producencki bubel czy było tak w rzeczywistości? Jeśli to drugie to w jaki cudowny sposób statek się przemieszczał. Pewnie wyjdę na ignoranta i nieuka, ale oświećcie mnie w tym temacie drodzy współmodelarze. Dobra już sam sobie odpowiedziałem. Statek za każdym razem był holowany. Nie miał silnika, bo z zasady stale był zakotwiczony. Taki użytkownik jak ja to skarb. Sam zapytał i sam sobie odpowiedział. Nieoceniony. W uzyskaniu odpowiedzi pomogła piosenka EKT Gdynia pod tytułem Mona. Za co dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi