MasterJanek Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Witajcie drodzy forumowicze Po kilkumiesięcznej przerwie od modelowania pragnę Wam przedstawić autko, które po wielu przygodach w końcu zjechało wczoraj z warsztatu na garażową półkę. Tak! Mam lowridera. A konkretnie fordowskiego T-birda, który początkowo miał być dostojną limuzyną a skończył na glebie. Co do samego modelu to części są dobrej jakości, trochę nadlewek było ale łatwo szło je usunąć. Gorzej ze spasowaniem części, tu mała masakra, najgorzej było z drzwiami i zderzakami. Zacząłem ten model już w maju ale jakoś się dłużyło, siadać do niego niezbyt chciało, ale w końcu doszedłem prawie do końca, zostały tylko detale. I wtedy.. BUM! Jeden moment nieuwagi i model skończył na podłodze. Bałem się spojrzeć co z niego zostało, ale w końcu pozbierałem ten złom i z bólem zaniosłem na warsztat. Pomyślałem: "Cudownie, taki misterny plan i wszystko w p** wzięło moją cudowną limuzynę." I właśnie wtedy gdy prawie gotowa buda sobie tak leżała oddzielona od reszty, przed oczami staną mi lowrider. To jest to! Jak szaleć to szaleć! No i zaczęła się zabawa.. Model niestety oberwał i rozpadł się na części prawie, że pierwsze więc na stan idealny bez szans, drzwi kierowcy są wklejone na stałe bo poszły zawiasy, tył obity itp. Ale i z tego wybrnąłem, stwierdziłem, że nie musi być pierwszej świeżości tylko może być weteranem szos na glebie więc wszelka rdza, wgniecenia i przybrudzenia będą jak najbardziej ok. Model jest na maxa przyciśnięty do ziemi, z przodu koła dotykają maski także niżej się już nie dało. Oj była ogromna frajda przy tym i ścieżka dźwiękowa z Fast 7 w tle No i to uczucie gdy leci "Get low" a tu T-bird coraz bardziej lowriderowy. Takie modelarstwo, dające frajdę, pozwalające się wyżyć i wykorzystać pomysły krążące po głowie to to co kocham. Czas na foty! Miłego oglądania. To tyle, mam nadzieję, że mój niekonwencjonalny model się spodoba. Komentujcie i oceniajcie. Cytuj
Mark666 Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Bardzo ładnie Ci wyszedł. Delikatne postarzenia i brudzing. Widać że ten model żyje. Zastanawiam się jak to mogło jeżdzić w realu z tak nisko ustawioną karoserią . Cytuj
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Hm ... Zdaje się zacząłeś od VW, później była mafijna bryczka i teraz ten... Napiszę to, co myślę po obejrzeniu tych trzech modeli. W mojej ocenie ten model jest najgorszy. Zupełnie nie rozumiem koncepcji spadającego na podłogę modelu, który następnie paćka się farbą (do tego ławkowcem) i leci z nim do galerii z nieprzyklejonym zderzakiem, anteną grubą jak ołówek, lusterkiem zalanym srebrem, szybami przez które nic nie widać, itp. etc. Sorry, ale ja tego nie kupuje... Pozdrawiam i bez urazy Cytuj
bahamut24 Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Hm ... Zdaje się zacząłeś od VW, później była mafijna bryczka i teraz ten... Napiszę to, co myślę po obejrzeniu tych trzech modeli. W mojej ocenie ten model jest najgorszy. Zupełnie nie rozumiem koncepcji spadającego na podłogę modelu, który następnie paćka się farbą (do tego ławkowcem) i leci z nim do galerii z nieprzyklejonym zderzakiem, anteną grubą jak ołówek, lusterkiem zalanym srebrem, szybami przez które nic nie widać, itp. etc. Sorry, ale ja tego nie kupuje... Pozdrawiam i bez urazy Niestety ale zgadzam się , moje auta mają daleko do ideału ale błedy , które tutaj są rażą w oczy, szczególnie malowanie pędzlem, antena, zderzak i te brązowe plamy. Jak nie masz aerografu lepiej kastę pomalować "sprajem" Cytuj
kadzior Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Bardzo ładnie Ci wyszedł. Delikatne postarzenia i brudzing. Widać że ten model żyje. Zastanawiam się jak to mogło jeżdzić w realu z tak nisko ustawioną karoserią . Ma AIR panie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi