MasterJanek Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Witajcie drodzy forumowicze Po kilkumiesięcznej przerwie od modelowania pragnę Wam przedstawić autko, które po wielu przygodach w końcu zjechało wczoraj z warsztatu na garażową półkę. Tak! Mam lowridera. A konkretnie fordowskiego T-birda, który początkowo miał być dostojną limuzyną a skończył na glebie. Co do samego modelu to części są dobrej jakości, trochę nadlewek było ale łatwo szło je usunąć. Gorzej ze spasowaniem części, tu mała masakra, najgorzej było z drzwiami i zderzakami. Zacząłem ten model już w maju ale jakoś się dłużyło, siadać do niego niezbyt chciało, ale w końcu doszedłem prawie do końca, zostały tylko detale. I wtedy.. BUM! Jeden moment nieuwagi i model skończył na podłodze. Bałem się spojrzeć co z niego zostało, ale w końcu pozbierałem ten złom i z bólem zaniosłem na warsztat. Pomyślałem: "Cudownie, taki misterny plan i wszystko w p** wzięło moją cudowną limuzynę." I właśnie wtedy gdy prawie gotowa buda sobie tak leżała oddzielona od reszty, przed oczami staną mi lowrider. To jest to! Jak szaleć to szaleć! No i zaczęła się zabawa.. Model niestety oberwał i rozpadł się na części prawie, że pierwsze więc na stan idealny bez szans, drzwi kierowcy są wklejone na stałe bo poszły zawiasy, tył obity itp. Ale i z tego wybrnąłem, stwierdziłem, że nie musi być pierwszej świeżości tylko może być weteranem szos na glebie więc wszelka rdza, wgniecenia i przybrudzenia będą jak najbardziej ok. Model jest na maxa przyciśnięty do ziemi, z przodu koła dotykają maski także niżej się już nie dało. Oj była ogromna frajda przy tym i ścieżka dźwiękowa z Fast 7 w tle No i to uczucie gdy leci "Get low" a tu T-bird coraz bardziej lowriderowy. Takie modelarstwo, dające frajdę, pozwalające się wyżyć i wykorzystać pomysły krążące po głowie to to co kocham. Czas na foty! Miłego oglądania. To tyle, mam nadzieję, że mój niekonwencjonalny model się spodoba. Komentujcie i oceniajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Bardzo ładnie Ci wyszedł. Delikatne postarzenia i brudzing. Widać że ten model żyje. Zastanawiam się jak to mogło jeżdzić w realu z tak nisko ustawioną karoserią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Hm ... Zdaje się zacząłeś od VW, później była mafijna bryczka i teraz ten... Napiszę to, co myślę po obejrzeniu tych trzech modeli. W mojej ocenie ten model jest najgorszy. Zupełnie nie rozumiem koncepcji spadającego na podłogę modelu, który następnie paćka się farbą (do tego ławkowcem) i leci z nim do galerii z nieprzyklejonym zderzakiem, anteną grubą jak ołówek, lusterkiem zalanym srebrem, szybami przez które nic nie widać, itp. etc. Sorry, ale ja tego nie kupuje... Pozdrawiam i bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Hm ... Zdaje się zacząłeś od VW, później była mafijna bryczka i teraz ten... Napiszę to, co myślę po obejrzeniu tych trzech modeli. W mojej ocenie ten model jest najgorszy. Zupełnie nie rozumiem koncepcji spadającego na podłogę modelu, który następnie paćka się farbą (do tego ławkowcem) i leci z nim do galerii z nieprzyklejonym zderzakiem, anteną grubą jak ołówek, lusterkiem zalanym srebrem, szybami przez które nic nie widać, itp. etc. Sorry, ale ja tego nie kupuje... Pozdrawiam i bez urazy Niestety ale zgadzam się , moje auta mają daleko do ideału ale błedy , które tutaj są rażą w oczy, szczególnie malowanie pędzlem, antena, zderzak i te brązowe plamy. Jak nie masz aerografu lepiej kastę pomalować "sprajem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Bardzo ładnie Ci wyszedł. Delikatne postarzenia i brudzing. Widać że ten model żyje. Zastanawiam się jak to mogło jeżdzić w realu z tak nisko ustawioną karoserią . Ma AIR panie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi