Baas ArK Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Francuska kopia "Tante Ju" alias "Eisern Ana" trafiła do Krakowa z Portugalii via U.K. Podczas IX MPL-u była możliwość zwiedzania wnętrza, zrobiłem więc kilka zdjęć. Może komuś się coś przyda. Edytowane 27 Listopada 2022 przez Baas ArK 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Listopada 2022 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2022 Jak masz więcej fotek to ładnie poproszę. Ciotka ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 W dniu 22.08.2015 o 23:11, Baas ArK napisał: Francuska kopia "Tante Ju" alias "Eisern Ana" trafiła do Krakowa z Portugalii via U.K. Podczas IX MPL-u była możliwość zwiedzania wnętrza, zrobiłem więc kilka zdjęć. Może komuś się coś przyda. Oświeć Kolego co to za impreza MPL? Czy ten samolot to drugi w zbiorach muzeum czy tu mówimy o tym który już stoi kilkanaście lat w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 28 Listopada 2022 Autor Share Napisano 28 Listopada 2022 2 godziny temu, jmx62 napisał: Oświeć Kolego co to za impreza MPL? MPL - Małopolski Piknik Lotniczy, impreza, która była organizowana cyklicznie w ostatni weekend czerwca. Poza rokiem 2011 kiedy została zablokowana przez ULC po wypadku awionetki na VII MPL-u w 2010 r. 2 godziny temu, jmx62 napisał: Czy ten samolot to drugi w zbiorach muzeum czy tu mówimy o tym który już stoi kilkanaście lat w Krakowie? Dokładnie ta sama maszyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2022 W dniu 28.11.2022 o 15:08, Greif napisał: Jak masz więcej fotek to ładnie poproszę. Ciotka ma swój urok Niestety zdjęć dużo więcej nie mam. Pilnujący wejścia chłopaki w gustownych ubrankach z kolekcji LW, dali mi subtelnie do zrozumienia, że, nadużywam ich gościnności, a kolejkach chętnych jeszcze duża (wpuszczali pojedynczo za jedyne marne 2 PLN): W sumie jedynie co to wskaźniki paliwa widok od środka: I od zewnątrz: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Ło matko!!! A co się Irydzie stało z ogonem? Gdzie ster kierunku? Mieć nadzieję że jakiś zbieracz alu złomu go nie świsnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Skoro to powojenna produkcja, to powinien być albo w oryginalnych barwach francuskich, albo w malowaniu portugalskim. No, ale w Polsce jest mnóstwo fanatyków luftwaffe, którzy wolą takie malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi