ludwig hahn Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam pięknie wszystkich Forumowiczöw.Jestem początkującym modelarzem z niewielkim przebiegiem.Aktualnie dłubię przy Stürmgeschütz 4 tamiya.Mam ogromny problem z lufą , po złożeniu I zamontowaniu na sucho według instrukcji, jest ogromny prześwit (widać wnętrze).Jak temu zaradzić.Niestety nie mogę wrzucić zdjęć.Dzięki wszystkim za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Dasz radę, wierzymy na słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Czy pisząc prześwit masz na myśli szparę pomiędzy złączonymi połówkami lufy ? Jeśli tak, to musisz to zaszpachlować szpachlówką modelarską, a po jej stwardnięciu, zeszlifować papierem ściernym 1000, a potem 2000 na mokro, bądź gąbką polerską 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Chodziło mi o imitację karbowanego (przegubu) ktöry znajduje się na końcu lufy.On powinien według instrukcji znajdawać się na zewnątrz, ale gdy tak jest , woköł niego jest ogromna szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Ciężko mi się rozeznać o co dokładnie chodzi. Spróbuj jednak jakoś wrzucić choć jedno zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Mysle ze koledze chodzi o to ze jest przeswit za jarzmem i oslona dziala, w miejscu jego montowana w kadlubie, tam gdzie jest "akordeon". Na zdjeciu od gory w watku o stugu IV z Tamki Polskiego Czolgisty to widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Właśnie chodziło mi o ten prześwit nad Akordeonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisz do chlopa, wlasnie lepi ten sam model... memberlist.php?mode=viewprofile&u=16908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 A no dokopalem się do tego tematu. Jak robisz model z podła to raczej to będzie tak jak jest tu Jak masz na myśli szpare która widać u mnie też to tego nie naprawiać chyba ze na ten "akordeon" Dać jakiś kawałek materiału i podkleic w środek kadłuba żeby było nie widać środka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Wielkie Dzięki za pomoc .Ładny ten twöj stug.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Dzięki pokaż swojego też bo ciekawi mnie wykonanie innych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Ok ,ale obawiam się że może nie wyjść .Jestem początkujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Każdy kiedyś zaczynał. Przy następnym modelu zrób warsztat i pomożemy (ja tez nie jestem jakiś zaawansowany) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi