Barthass Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Witam, w sierpniu dotarł, ale z braku czasu nie zrobiłem in-boxa. Jako, że teraz czas znalazłem no to i in-box jest .Niestety producenci modeli cały czas katują nas drugowojennym niemieckim złomem lub Abramsami, wiec żeby wykonać jakiś ciekawy i oryginalny model trzeba miec zasobny portfel no i przede wszystkim umiejętności, ponieważ modele pojazdów rzadkich są zazwyczaj wykonywane w technologii odlewów w z żywicy.No i tym razem nie jest inaczej, więc Achzarit będzie potrzebował sporo nakładu czasu i sporo nerwów, żeby cos ładnego z tego wyszło. Odlewy są bardzo dobrej jakości, jednak występuje typowa dla żywic rzecz, a mianowicie większe części są powyginane , ale kąpiel w ciepłej wodzie dobrze im zrobi. Do zestawu dołączone są 3 arkusze blaszek fototrawionych, druciki różnej grubości, nylonowy sznurek i 2 ołowiane blaszki. Jedyna rzecz do jakiej można się przyczepić to instrukcja, jest po prostu uboga , żeby poskładać to wszystko poprawnie do kupy niezbedne jest posiadanie zdjęć oryginału , Legend mógł się tez postarac o dołożenie kalkomanii. Mimo tego bardzo gorąco polecam tym, którzy chcą zbudowac coś innego niż kolejnego panzera No to zaczynamy: Pudło: Po otwarciu naszym oczom ukazuje się coś takiego: Kadłub: Wanna: Gąsiennice ( w zestawie jest 6 takich pasków) : Koło napinające: Koło jezdne: Koło napędowe: Pozostałe części: Elementy fototrawione: No i pozostałe rzeczy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 podziwiam wykonujących modele żywiczne składające się z tylu części, czyszczenie odlewów to musi być mordęga sam model baaardzo ciekawy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Piękny model. Tylko wyciąć te koła... ehhh. Będziesz to robił piłką modelarską czy na szlifierce? A może na gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 To jest dobre że jest calutki z żywicy i jest dość tani, model z WWII np. pantera z żywica kosztowała by majątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Piękny model. Tylko wyciąć te koła... ehhh. Będziesz to robił piłką modelarską czy na szlifierce? A może na gorąco? Ano piłka modelarska pójdzie w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Listopada 2007 Autor Share Napisano 26 Listopada 2007 To jest dobre że jest calutki z żywicy i jest dość tani Hmm czy tani? 350 zł to chyba nie mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek Greinert Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, model zapowiada sie świetnie i tu mam pytanie. Zakładam że wydając taką kasę nie będzie to robota "z pudełka". Ruszyłem właśnie ten temat tylko w mniejszej skali: http://www.old.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=34447&highlight= Masz może jakieś ciekawe materiały? Ja trochę już zebrałem i możnaby połączyć siły Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, oczywiście nie będzie to robota prosto z pudła, Legend jednak przeoczył wiele ważnych szczegółów , które będę musiał uzupełnić we własnym zakresie. Co do materiałów, to mam kilkadziesiąt zdjęć prawdziwego pojazdu, jak i modeli . Jeśli posiadasz jakieś ciekawe zdjęcia , lub takich potrzebujesz to zapraszam na gg. Aha, jeszcze jedno, w jednym z postów na forum gdzie są zdjęcia Twojego Achzarita napisałeś, że miał zastąpić wozy Puma , i tu muszę Cię poprawić, Achzarit w żadnym przypadku nie miał ich zastępować, oba pojazdy służą do zupełnie innych celów- Achzarit jest transporterem piechoty, Puma natomiast jest pojazdem inżynieryjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi