Skocz do zawartości

Skyline 2000GT

maniekx6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na mój warsztat trafił Nissan Skyline 2000GT 4Dr

To będzie szybki warsztat model jest prawie ukończony i miałem go Tutaj nie wystawiać ale ...

Prezentacja Zawartości pudełka ;

GcbM63J.jpg?10BrByAi.jpg?1

Zawieszenie ; w zestawie są sprężyny fajny bajer ;

dVkCSNF.jpg?1GlTf6dy.jpg?1

9XkBeyu.jpg?11tYXXDT.jpg?1

Podwozie

5C9eOut.jpg?1M1FDvZ4.jpg?1

kgGaDkP.jpg?1

Nie cała płyta jest czarna zewnętrzna strona pomalowana na biały a wewnętrzna na czarny mat .

Nie ma co strzelać do starych ludzi, którzy już słabo widzą i nawet, na to co leży na ich biurku, muszą przez szkła powiększające patrzeć ... Działaj dalej. Na razie tempo masz zabójcze. Mnie by to z miesiąc zajęło...

Nie cała płyta jest czarna zewnętrzna strona pomalowana na biały a wewnętrzna na czarny mat .

Nie ma co strzelać do starych ludzi, którzy już słabo widzą i nawet, na to co leży na ich biurku, muszą przez szkła powiększające patrzeć ... Działaj dalej. Na razie tempo masz zabójcze. Mnie by to z miesiąc zajęło...

Mi ze dwa

Fajnie ,że poprawiłeś podwozie bo ten "wash" słabo wyglądał

do nikogo nie strzelam źle to odebrałeś chodziło mi o malowanie aerografem

co do moich oczu ja pomagam sobie takim czymś .

BPPaJ51.jpg?1

A model zacząłem sklejać początkiem Lipcu i może wyglądać że jest takie tempo szybkie .

Wnętrze modelu bez szaleństw biel i czerń .

qte8wUq.jpg?1

Tylna półka pierw maiła być tylko pomalowana na czarny mat ale pokryłem ją filcem .

zO4I6IZ.jpg?16k1uabR.jpg?1

2D6hrcc.jpg?1

Też się kiedyś napaliłem na filc

Teraz wydaje mi się, że bardziej to przypomina baranie futro niż wykładzinę

MFH robi samoprzylepne wykładziny niezłej jakości. Zobacz tutaj. Ew. tapeta welurowa tu.

Jak będzie następny model to się zaopatrzę w wyżej wymienione materiały ; a jak się to ma na krzywe elementy da się je za nakleić ?

Buda

Na początku miała być biały coś ala kolor landrynka , ale nie mogłem go znaleźć może żle szukałem

i pomalowałem tak jak widać ale jest parę nie doróbek i co z tym zrobić drapać i na nowo pomalować

ALpjZQ5.jpg?1IbiHsh7.jpg?2

Wq8kjs3.jpg?2Q04O485.jpg?1

Chyba nie nadążam

Co się stało z budą Zmyłeś ten pomarańcz

Jeżeli tak, to dlaczego kładziesz folię na surową kastę

Chyba, że zabawa z folią była na innej budzie

P.S.

Co to za folia BMF

No właśnie, to samo miałem się spytać.

Ta folia nie wygląda oszałamiająco. Albo powierzchnia było kiepsko przygotowana, albo folia jest za delikatna i wychodzą wszystkie nierówności.

Tak pomarańcz zmyłem będzie nowy kolor .

Co do foli to jest folia używana w chłodnictwie wziąłem trochę do testów kiedys na YT widziałem jak gościu też robił ramki folia i chciałem sprawdzić czy się nadaje .

A czy coś takiego by się nadało http://www.rctrax.pl/ak-458-true-metal-silver-farba-metaliczna/119619/