Tromp Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Hej! U Martoli znalazłem takie cóś: http://www.martola.com.pl/pl630/produkty59884/russian_t_14_armata_main_battle_tank Teraz parę pytań: -co są warte te modele? -czego należy się spodziewać po zakupie? -czy warto wydać "dwa Leopardy z Revella i Panterę z Airfixa", czy lepiej poczekać na inny wypust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Model na 99% robiony ze zdjęć, także ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Nie no, to to ja wiem ;) Idzie mi nie o dokładność wyskalowania itp, a o szeroko pojętą "składalność", rodzaj plastiku, ilość nadlewek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Akurat Armaty nie kleiłem, ale ich T72 tak i mam super pozytywne wrażenie - bardzo ładny detal, super spasowanie, bardzo miłe modele, plastik/polistyren fajny w obróbce, nadlewki żadnej nie znalazłem, gąski gumowe a'la DS - stawiałbym je na równi ze spasowaniem i sklejalnością Dragona... Zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 No to stówka z hakiem właśnie poszła się, jak mawia jeden Albańczyk, kochać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Ten T-14, jakoś do mnie nie przemawia, ale bardzo chętnie nabędę zapowiadanego ciężkiego T-10 i T-80 UM2 Black eagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Artek, Czarny Orzeł jest już w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Tró. I to chyba nie z jednej firmy. A co do T-14, to to niestety potęga jest, choć wariant seryjny będzie wyglądał troszkę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Tró. I to chyba nie z jednej firmy. Tak się składa że z tej samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Model na 99% robiony ze zdjęć, także ;) To z czego robi się modele E-75, E-100, E-25 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Tak się składa że z tej samej Nie zrozumiałeś z mojej winy, składnia. Chyba są z kilku firm dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Albo się znowu źle wyraziłeś, albo ja Cię nie rozumiem. T-80 i ciężki T-10 w skali 1/72 dostępne są tylko z Modelcollet. Do niedawna T-10 był jeszcze dostępny żywiczny z OKB Grigorov, ale z chwilą ogłoszenia że wychodzi wtryskowy zakończyli produkcję. W skali 1/35 sytuacja niewiele lepsza jeden wtryskowy T-10 ( nie pamiętam wytwórcy). T-80 brak (ostatnio znajomy Rafał Bulanda wykonał piękną replikę tego pojazdu od podstaw, do oblukania na forum .) Co do T-14 to w 1/72 sytuacja jest analogiczna do powyższych, jest opracowany (nie wiem czy wyszedł) żywiczny z Cromwell models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Model na 99% robiony ze zdjęć, także ;) To z czego robi się modele E-75, E-100, E-25 itp Jak to z czego? Z WoTa ;) Nie po to WG zrobiło patent na E-50m :p http://ftr.wot-news.com/2014/11/19/wargaming-patents-e-50m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Coś w tym jest bo znana ze świetnych modeli samolotów firma FineMolds zapowiedziała wydanie "papierowego czołga" w skali 1/72. Monstrum o wadze 150 t, znane głównie z desek kreślarskich i oczywiście z WoT-a http://www.finemolds.co.jp/FM/FM44.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roy P Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Hej! U Martoli znalazłem takie cóś: http://www.martola.com.pl/pl630/produkty59884/russian_t_14_armata_main_battle_tank Teraz parę pytań: -co są warte te modele? -czego należy się spodziewać po zakupie? -czy warto wydać "dwa Leopardy z Revella i Panterę z Airfixa", czy lepiej poczekać na inny wypust? Właśnie dzisiaj dotarł do mnie T-14 Jest to kolejny model tego producenta (na półce już stoi T-90MS, wczesny T-64, w oczekiwaniu na malowanie T-80B i T-80U, coś tam jeszcze w pudełkach) pierwsze spostrzeżenia dot. T-14: - całkiem ładny (na poziomie poprzednich modeli) - ramki z kołami od T-80 - gąsienice z plastiku (3 ramki) - wanna kadłuba metalowa - 2 lufy: z tworzywa sklejana z dwóch połówek oraz toczona metalowa (wierniejsza będzie jednak z tworzywa) - dużo blachy - np. cała osłona tyłu do sklejenia z blaszek - duża kalka - zawiera elementy do T-14 oraz no. oznaczenia krajów UW (w tym LWP) - niektórym marzy się reaktywacja układu warszawskiego zgodności z oryginałem nie sprawdzałem - model będzie sklejony jako typowy pułkownik do kolekcji - żadnych istotnych poprawek z założenia w takich modelach nie robię. Model generalnie warty polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Dzięki. No to już wiem, co będzie na urodziny. 5 HaBeków i T-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi