Jump to content

Kolekcja Wrzesień 1939 - Vickers E

taltos1
 Share

Recommended Posts

Całkiem fajny. Zwraca uwagę wręcz perfekcyjne nawiercenie rury wydechowej - przy krawędziach nie prostopadłych do osi rury każdą niedokładność było by widać. Czym wierciłeś - małą ręczną wiertarką? Czeka u mnie taki Vickers w kolejce, wersja z dwoma wieżami również. W związku z tym parę drobiazgów:

1) o ile dobrze kojarzę Vickersy nie miały bandaży na ostatnim kole jezdnym (pochodzące od nich 7TP miały bandaże na wszystkich)

2) wloty powietrza w sponsonach kadłuba - zastanawiam się czy by tam jakiejś siatki nie wstawić, ale to proste nie będzie. Może nieco mocniejszy wash dał by lepszy efekt?

3) "komin" nad rurą wydechową (właśnie, co to jest?) - w oryginale był taki otwarty, nie było tam żadnej siatki? Nie wiem więc pytam...

Całkiem fajny. Zwraca uwagę wręcz perfekcyjne nawiercenie rury wydechowej

Podziękował, miło mi iż Ci się podoba Co do wiercenia to najpierw igłą z apteki,

a później ręczną wiertarką modelarską i wyszło całkiem ok.

1 - Być może, aż tak nie zagłębiałem się w temat...

2 - Z siatką to faktycznie może być problem, myślę że mocniejszy wash to dobry pomysł.

3 - Niestety też tego nie wiem...

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Tłumik tłumikiem ;) a może byście tak kołatali do "Września 1939" na FB o takie Cuś . Pięknie by było mieć taki Konkret Ulepek w 72ce..4 gazetki * choćby po 29,90 nie dalibyście ??? .Ja apeluję od czasu do czasu ,ale mało popierających. Do boju Waszmościowie im nas więcej tym szybciej sie złamią

http://extrapolska.pl/wp-content/uploads/2015/09/EW-Smialy_751x176.jpg