taltos1 Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Witam, przedstawiam mój najnowszy ulepek - Kolekcja Wrzesień 1939 - Vickers E Malowany jak zawsze pędzlami, skala oczywiście 1/72. Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Całkiem fajny. Zwraca uwagę wręcz perfekcyjne nawiercenie rury wydechowej - przy krawędziach nie prostopadłych do osi rury każdą niedokładność było by widać. Czym wierciłeś - małą ręczną wiertarką? Czeka u mnie taki Vickers w kolejce, wersja z dwoma wieżami również. W związku z tym parę drobiazgów: 1) o ile dobrze kojarzę Vickersy nie miały bandaży na ostatnim kole jezdnym (pochodzące od nich 7TP miały bandaże na wszystkich) 2) wloty powietrza w sponsonach kadłuba - zastanawiam się czy by tam jakiejś siatki nie wstawić, ale to proste nie będzie. Może nieco mocniejszy wash dał by lepszy efekt? 3) "komin" nad rurą wydechową (właśnie, co to jest?) - w oryginale był taki otwarty, nie było tam żadnej siatki? Nie wiem więc pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Całkiem fajny. Zwraca uwagę wręcz perfekcyjne nawiercenie rury wydechowej Podziękował, miło mi iż Ci się podoba Co do wiercenia to najpierw igłą z apteki, a później ręczną wiertarką modelarską i wyszło całkiem ok. 1 - Być może, aż tak nie zagłębiałem się w temat... 2 - Z siatką to faktycznie może być problem, myślę że mocniejszy wash to dobry pomysł. 3 - Niestety też tego nie wiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 I jeszcze fotki "rodzinne"... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Na tym kominie powinna być siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 imek46 - w sprawie "komina" i siatki - masz jakąś dobra fotkę pokazującą co i jak? Zbieram kwity do moich Vickersów czekających w magazynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Niestety to teraz nie moja bajka, ale z tego co pamiętam to powinna być tam siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Vicki nie miały zabezpieczeń "komina".Siatka była dopiero na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Znalazłem stronkę www.derela.republika.pl/vickersp.htm gdzie jest fotka Vickersa idealnie z tyłu i na tym kominku nie ma żadnych zabezpieczeń (siatek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 To się wyjaśniło Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Tłumik tłumikiem ;) a może byście tak kołatali do "Września 1939" na FB o takie Cuś . Pięknie by było mieć taki Konkret Ulepek w 72ce..4 gazetki * choćby po 29,90 nie dalibyście ??? .Ja apeluję od czasu do czasu ,ale mało popierających. Do boju Waszmościowie im nas więcej tym szybciej sie złamią http://extrapolska.pl/wp-content/uploads/2015/09/EW-Smialy_751x176.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi