Artur Wałachowski Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 (edytowane) ... Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 klasa (chociaż zdjęcia mogłyby być ostrzejsze PS Jak uzyskałeś takie realne wnętrza lamp w T34 - właśnie wracam do biznesu i założyłem sobie specjalny kajecik ze złotymi poradami, i zdecydowanie takie triki pasowało by dopisać do kompletu), chociaż akurat tu wyglądają aż za dobrze /czysto:?). osobiscie myślałem że najlepiej wkleić jakąś folie - bo farbami chyba tego nie uzyskam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Bardzo interesujące ślady eksploatacji - realne usyfienie ale bez nadmiernej ilości pigmentów. Możesz powiedzieć trochę o technice - wielu osób chętnie by usłyszało wraz ze mną na czele. Lubię tego rodzaju modele bo wprowadzony zostaje realizm zamiast ostrego światłocienia w stylu dziadka verlindena. Gratuluję Artur jest czego - z niecierpliwością czekam na dioramę.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 PS Jak uzyskałeś takie realne wnętrza lamp w T34 Wkleiłem kawałeczek folii,spacjatakiej do pakowania kwiatów,spacjaz jednej strony jest emaliowana z drugiej błyszcząca.spacjaWycina się kawałek trochę większy od reflektora,spacjaprzecina na środku żeby mógł się zwijać w trąbkę i wkleja do środka,spacjadaje efekt dużo lepszy od farb. Możesz powiedzieć trochę o technice Jako podkładu zawsze używam koloru czarnego-jest to baza do dalszego cieniowania.spacjaNastępnie nakładam kolor właściwy,spacjatak aby pozostał lekki odkurz w miejscach gdzie mają być cienie.spacjaWygląda to tak: viewtopic.php?t=1315&postdays=0&postorder=asc&start=15 Odpryski wykonuję dwoma pędzelkami-drobniejsze starym płaskim pędzlem-dotykając powierzchnię modelu pionowymi ruchami,spacjapodłużne rysy pędzelkiem 000.spacjaStosuje do tego kolor jaśniejszy od bazowego,oraz ciemniejszy,najczęściej brąz Van Dycka i czerń kostną.spacjaGeneralnie wszystkie podstarzenia wykonuję farbami olejnymi na koniec dodaję trochę pigmentu najczęściej na elementy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Fajnie ci wyszły te modele wszczególności ten transporterek (super jest wybrudzony i pobijany) a T34 też jest fajny chociaż brakuje mu tego czegoś co ma zniszczony pojazd. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 chociaż brakuje mu tego czegoś co ma zniszczony pojazd. Raczej miał być porzucony,spacjaa nie zniszczony,spacjaale faktycznie myślałem nad tym wcześniej żeby go trochę rozstrzelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Tetetka nie za bardzo mi się podoba ale ten "esdek" czysty profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi